Τριώροφο ρετιρέ υπερπαραγωγή στο Μανχάταν - Πωλείται 43 εκ ευρώ - Έργο της θρυλικής αρχιτέκτονος Zaha Hadid (φώτο)

Ένα τριώροφο ρετιρέ που μοιάζει με έργο τέχνης

Μια λευκή σκάλα γλυπτό, μια απέραντη βεράντα στον τελευταίο όροφο και η θέα που κόβει την ανάσα στο περίφημο πάρκο Χάι Λάιν στη Νέα Υόρκη, είναι μόνο μερικά από τα δυνατά στοιχεία του υπέροχου τριωρόφου διαμερίσματος της Zaha Hadid στην καρδιά του Μανχάταν.

Το  637 τετραγωνικών μέτρων, υπέροχο σπίτι, έχει σε όλους τους χώρους του τη σφραγίδα της διάσημης αρχιτεκτόνισσας. Το σπίτι που καταλαμβάνει τους τελευταίους τρεις ορόφους του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών με 11 ορόφους, πωλείται για 50 εκατομμύρια δολάρια και είναι το πιο ακριβό από τα 39 σπίτια στο εσωτερικό του συγκροτήματος που ολοκλήρωσε νωρίτερα φέτος το γραφείο  Zaha Hadid Architects.

Οι φωτογραφίες δείχνουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν απέραντη θέα  κατά μήκος του πάρκου High Line του Τσέλσι.

Μια κουζίνα, ένα σαλόνι και τραπεζαρία με ενιαία διαρρύθμιση, μια βιβλιοθήκη και πέντε υπνοδωμάτια φιλοξενούνται στεγάζονται στους δύο πρώτους ορόφους  ενώ ο τρίτος είναι ελαφρώς μικρότερος για να δημιουργήσει ένα τεράστιο αίθριο στον τελευταίο όροφο. 

Οι εμβληματικές καμπύλες που έκαναν διάσημη τη Hadid , ενυπάρχουν σε κάθε σπιθαμή της κατοικίας. Τα ξύλινα δάπεδα, οι βαμμένοι σε απαλές αποχρώσεις τοίχοι, και τα "φίνα" τελειώματα τονίζουν την μίνιμαλ κομψότητα του σπιτιού.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η  λευκή σκάλα γλυπτό που σχεδίασε η ίδια η Zaha Hadid, η  οποία ηγήθηκε του έργου.  Η μεγάλη σκάλα  εκτείνεται και στους τρεις ορόφους, συνδέοντας το εσωτερικό με τη μεγάλη εξωτερική βεράντα .

Η ελικοειδής λευκή κουζίνα που σχεδίασε η Hadid με τον ιταλικό οίκο Boffi, , ακολουθεί επίσης αυτό το ύφος.

Το ρετιρέ διαθέτει 237 τετραγωνικά μέτρα ιδιωτικού υπαίθριου χώρου, στον οποίο περιλαμβάνονται  βεράντα στο ανώτατο σημείο που φιλοξενεί εξωτερική κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι, καθώς και μια σειρά από ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία. Η κυρίως κρεββατοκάμαρα διαθέτει επίσης ιδιωτικό μπαλκόνι, καθώς μια μεγάλη γκαρνταρόμπα και δύο μπάνια.

Ένας ιδιωτικός ανελκυστήρας προσφέρει απευθείας πρόσβαση στο τριώροφο σπίτι , ενώ ένας άλλος βρίσκεται στο εσωτερικό για να χρησιμοποιηθεί αντί της σκάλας.

 Πέρα από το ίδιο το διαμέρισμα, το boutique κτίριο στεγάζει  κέντρο ευεξίας, πισίνα, ρομποτικό πάρκινγκ και τον πρώτο ιδιωτικό IMAX κινηματογράφο της πόλης

Η Hadid σχεδίασε το σπίτι  μαζί  με τον συνεργάτη της Patrik Schumacher, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ZHA μετά το θάνατό της το 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ