Τα πιο συναρπαστικά ρούχα που έχετε δει παρουσίασε χθες η Iris van Herpen στο Παρίσι! Γλυπτά υψηλής ραπτικής

Παρουσίασε φουοτυριστικά σχέδια... 

Τη νέα της συλλογή "Shift Souls" για την Άνοιξη 2019, ένα σύνθετο μείγμα πρώιμων αστρονομικών ανακαλύψεων, πρόσφατων εξελίξεων στη βιολογία και υδρόβιας τέχνης παρουσίασε η σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen (Ίρις βαν Χέρπεν) στο Παρίσι, στο Musee des Beaux-Arts.

Η σχεδιάστρια μόδας από την Ολλανδία συνδύασε τις διαφορετικές πηγές έμπνευσής της σε 18 εμφανίσεις που ξεχώρισαν για την απαλή χρωματική παλέτα και τις ογκώδεις στρώσεις ενδυμάτων.

"Κοίταξα την εξέλιξη του ανθρώπινου σχήματος, την εξιδανίκευση του στον χρόνο και τον υβριδισμό των θηλυκών μορφών στη μυθολογία" αναφέρει η Βαν Χέρπεν σε δήλωσή της.

"Ο τρόπος με τον οποίο η φαντασία και η ρευστότητα της ταυτότητας αλλάζουν στην ιαπωνική μυθολογία μου έδωσε την έμπνευση να εξερευνήσω το βαθύτερο νόημα της ταυτότητας και πόσο άυλη και μεταβλητή μπορεί να γίνει μέσα στην τρέχουσα συνένωση των ψηφιακών μας σωμάτων" τονίζει.

Η σχεδιάστρια μόδας σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ  άντλησε έμπνευση για την τελευταία συλλογή της από την πρώιμη ουράνια χαρτογραφία, καθώς και τις παραστάσεις της μυθολογικής και αστρολογικής Χίμαιρας.

Η Βαν Χέρπεν έδωσε επίσης προσοχή στις σύγχρονες εξελίξεις στη γενετική μηχανική, ιδιαίτερα τη δημιουργία υβριδίων ανθρώπων / ζώων που ονομάζονται Cybrids (κυτταροπλασμικά υβρίδια).

Η σχεδιάστρια μόδας συνεργάστηκε επίσης με τον καλλιτέχνη Kim Keever με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος σπούδασε Μηχανική στο πανεπιστήμιο Old Dominion της Βιρτζίνια και ήταν για λίγο επικεφαλής μηχανικός σε έργα της NASA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ