Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ερντογάν για τις τουρκικές έρευνες στην ΑΟΖ: «Εμείς θα συνεχίσουμε, μην μας στριμώχνετε»

Συνεχίζει να προκαλεί!

Στο ίδιο έντονο ύφος κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις τουρκικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους «φίλους και συμμάχους» σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο να «μην στριμώχνουν» τα πλοία, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις των τουρκικών ερευνητικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή.

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιστροφή του από το Παρίσι.  

«Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση "μην μπείτε μόνο εκεί και από 'κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε"», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους.  

«Όπως ήδη γνωρίζετε εμείς ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε "μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε"».   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ