Τι είναι η θεραπεία κερατίνης και τι κάνει στα μαλλιά σας - Να πως θα την χρησιμοποιήσετε!

Η θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια περιζήτητη.

Μάθετε τα πάντα γύρω από την συγκεκριμένη μέθοδο επανόρθωσης και ισιώματος των μαλλιών. Επίσης δείτε το κόστος της, αλλά και τα αρνητικά ή τους κινδύνους που ενδέχεται να κρύβει. Και τέλος, μάθετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε μετά την εφαρμογή της Βραζιλιάνικης θεραπείας κερατίνης.

Πριν όμως προχωρήσουμε στην θεραπεία, ας μάθουμε δυο πράγματα για την κερατίνη.

Τι είναι η κερατίνη;
Η κερατίνη είναι μια φυσική πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα κάθε οργανισμού και τα προστατεύει. Διαθέτει μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, που συντίθεται στην κερατογενή ζώνη της ρίζας, και κυστίνη, ένα αμινοξύ που κάνει την κερατίνη ανθεκτική, ελαστική, αδιάλυτη και δύσκολη στην εξαγωγή της. Για να απομακρυνθεί η κερατίνη από έναν οργανισμό θα πρέπει να καταστραφεί η κυστίνη.

Όταν τα μαλλιά ταλαιπωρούνται χάνουν ποσοστό της κερατίνης τους και δείχνουν άτονα, θαμπά και ξηρά. Επομένως, μια θεραπεία με κερατίνη είναι η ιδανική λύση για να εμπλουτίσετε την τρίχα και να την κάνετε πιο λεία και μεταξένια, αναφέρει το beautetinkyriaki.gr.

Για ποιο λόγο να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά σας;
Οι δυο βασικοί λόγοι για να επιλέξετε να κάνετε μια Brazilian Keratin Treatment, είτε στο κομμωτήριο, είτε και στο σπίτι, είναι το απόλυτο ίσιωμα χωρίς κόπο και η επανόρθωση της τρίχας. Τα μαλλιά μετά την θεραπεία είναι λεία, λαμπερά, ζωντανά και δεν φριζάρουν. Είναι ιδανική για τις γυναίκες με σγουρά – σπαστά μαλλιά που θέλουν να ισιώνουν συνεχώς τα μαλλιά τους, όπως και για όσες θέλουν να εφαρμόσουν μια τέλεια θεραπεία αναδόμησης.

Η μπραζίλιαν θεραπεία κερατίνης είναι επίσης μια πολύ καλή μέθοδος επανόρθωσης για τα ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά από τις συνεχείς βαφές, τις ανταύγειες και το ντεκαπάζ.

Η εφαρμογή της στα μαλλιά δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας από μικρά μόρια κερατίνης στην τρίχα που κρατάει μακριά την υγρασία, ενώ βελτιώνει την φυσική κατάσταση και την λείανση των μαλλιών.

Η ελαστικότητά της τρίχας ενισχύεται, αποφεύγεται το φριζάρισμα και παρατηρείται αύξηση του όγκου μέχρι και 20%. Από την άλλη μεριά, τα μεγαλύτερα μόρια κερατίνης επικαλύπτουν την επιδερμίδα του κεφαλιού εξωτερικά. Αυτό οδηγεί στην προστασία από την περιβαλλοντική βλάβη των υπεριώδων ακτινοβολιών, του νέφους και άλλων ρυπαντικών ουσιών.

Ποια είναι η διαφορά της κλασσικής ισιωτικής θεραπείας και της Brazilian keratin;
Η Brazilian keratin δεν είναι μια θεραπεία όμοια με τις άλλες ισιωτικές τεχνικές που εφαρμόζονται προκειμένου να τιθασευτούν τα κατσαρά και ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν.

Οι τεχνικές αυτές ισιώματος των μαλλιών περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία γίνεται αντιληπτή κατά την εφαρμογή της θεραπείας ισιώματος των μαλλιών λόγω της άσχημης μυρωδιάς της. Είναι στην ουσία χημικά προϊόντα, το αποτέλεσμα των οποίων είναι ένα ημιμόνιμο ίσιωμα της τρίχας. Στη συνέχεια απαιτούν ειδικά προϊόντα, όπως σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και μάσκα μαλλιών για να συντηρηθεί το ίσιωμα.

Από την άλλη μεριά, η βραζιλιάνικη είναι μια θεραπεία κερατίνης χωρίς φορμαλδεΰδη που δεν χρειάζεται συγκεκριμένα προϊόντα μετά την εφαρμογή της. Ο στόχος της είναι να κάνει τα μαλλιά λαμπερά, δυνατά και να μην φριζάρουν. Αντιμετωπίζει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που έχουν ανεπάρκεια της φυσικής πρωτεΐνης και δεν επηρεάζει τον τύπο μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος αυτή περιέχει υγρή κερατίνη και διάφορα εκχυλίσματα φρούτων, κυρίως από Βραζιλία, όπως είναι τα acai berries και το guarana. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να διαθέτει μια πολύ μικρή ποσότητα φορμαλδεΰδης (0.02%), η οποία χρησιμοποιείται για να διασπάσει ευκολότερα τους δεσμούς της τρίχας, επιμηκύνοντας παράλληλα τη διάρκεια του ισιωτικού αποτελέσματος!

Πόσο διαρκεί μια βραζιλιάνικη θεραπεία κερατίνης για ίσια μαλλιά;
Η διάρκεια της συγκεκριμένης θεραπείας μαλλιών είναι από 1 έως 6 μήνες, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και την συχνότητα λουσίματος. Σημαντικό ρόλο παίζει και το εάν χρησιμοποιείτε ή όχι ειδικά σαμπουάν για θεραπεία κερατίνης κλπ, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό. Η χρήση απλών σαμπουάν, conditioner και κρέμας με την ένδειξη Sulfate Free (χωρίς άλατα) είναι εξίσου αποτελεσματική.

Ποιο είναι το κόστος για μια θεραπεία κερατίνης;
Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη θεραπεία λείανσης μαλλιών εφαρμόζεται στο κομμωτήριο. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μόνη σας μια θεραπεία κερατίνης στο σπίτι με προϊόντα που θα αγοράσετε από κομμωτήρια ή καταστήματα καλλυντικών.

Η τιμή για τα προϊόντα της θεραπείας κερατίνης ξεκινάει από 30 ευρώ το πλήρες πακέτο και υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες που διαθέτουν ένα τέτοιο kit. Στο κομμωτήριο, από την άλλη μεριά, μια keratin treatment κοστίζει από 90 ευρώ και πάνω.

Ποια είναι τα αρνητικά και οι κίνδυνοι της Brazilian keratin treatment;
Η κερατίνη από μόνη της δεν κάνει κακό στην τρίχα και δεν καίει τα μαλλιά. Αυτό που μπορεί να οδηγήσει στο κάψιμο είναι το σίδερο των μαλλιών που χρησιμοποιείτε μετά την εφαρμογή της θεραπείας κερατίνης. Η μη προσεγμένη χρήση ή η υπερβολική θερμότητα μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα, να την σπάσει και να την καταστρέψει. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της θερμοκρασίας που θα επιλέξετε στην πρέσα μαλλιών. Ειδικά αν πρόκειται για μαλλιά με λεπτή τρίχα, ευαίσθητα, βαμμένα ή με ντεκαπάζ, καλό θα είναι να επιλέξετε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.

Επίσης, πριν κάνετε μια θεραπεία κερατίνης είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Αν πάσχετε από σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή ψωρίαση, δεν θα πρέπει να προχωρήσετε.

Τέλος, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στην βραζιλιάνικη θεραπεία κερατίνης που θα επιλέξετε, διότι υπάρχουν κάποιες που περιέχουν φορμαλδεΰδη. Η συγκεκριμένη ουσία έχει θεωρηθεί καρκινογόνος και έχει οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά για όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή (κομμωτές κλπ). Γι’ αυτό φροντίστε να επιλέξετε μια θεραπεία κερατίνης χωρίς φορμαλδεΰδη.

Θεραπεία κερατίνης και βαφή μαλλιών:
Αν συνηθίζετε να βάφετε τα μαλλιά σας, καλό θα είναι να κάνετε το βάψιμο 1-2 εβδομάδες πριν την εφαρμογή της θεραπείας με κερατίνη. Ο συνδυασμός της θεραπείας με την υψηλή θερμοκρασία που εφαρμόζεται από την πρέσα ισιώματος μπορεί να προκαλέσει ένα ελαφρύ ξεθώριασμα.

Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε μετά την θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά:
Αφού εφαρμόσετε την keratin treatment στα μαλλιά σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη διάρκεια.

Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε τις 3 πρώτες μέρες της θεραπείας με κερατίνη:
1. Να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω, λιτά και να μην τα πιάσετε
2. Διατηρήστε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο φορώντας ένα μεταξωτό φουλάρι
2. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας βραχούν, στεγνώστε τα με το πιστολάκι ή το σίδερο μαλλιών

Τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για 3 μέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας κερατίνης:
1. Απαγορεύεται το λούσιμο
2. Μην πιάσετε τα μαλλιά κοτσίδα
3. Μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοκαλάκι, κορδέλα ή τσιμπιδάκια στα μαλλιά και μην χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά σαν στέκα
4. Μην βάλετε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά
5. Δεν πρέπει να ιδρώσετε, οπότε αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα

Μετά το πέρας των 3 ημερών, μην χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ή μαλακτικά προϊόντα με θειικό άλας ή χλωριούχο νάτριο. Επιλέξτε προϊόντα με την ένδειξη Sulfate Free (χωρίς άλατα).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ