65χρονη συνταξιούχος χάνει το σπίτι της για χρέος 15.000 ευρώ στην εφορία- Βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία της

Βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία συνταξιούχου για χρέος 15.000 ευρώ

Την καταγγελία ότι το σπίτι της βγαίνει στο σφυρί έκανε μια 65χρονη συνταξιούχος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως δήλωσε η ίδια, χρωστάει  στην εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι είναι 5.000, ενώ τα 2.000 ευρώ προστέθηκαν από λάθος της εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί το χρέος.

Πρόκειται για την πρώτη κατοικία της συνταξιούχου, που είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα μόλις 43 τ.μ. , που η αντικειμενική του αξία δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Όπως κατήγγειλε η ίδια η συνταξιούχος, στην εκπομπή, για το ίδιο χρέος γίνονται κρατήσεις από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό.

Η 65χρονη γυναίκα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και φιλοξενείται από συγγενείς της, ενώ λόγω του ότι ο πλειστηριασμός θα γίνει ηλεκτρονικά, αγνοεί τον χρόνο πραγματοποίησής του. Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία μικροοφειλετών από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όταν μάλιστα πρόκειται για "λαϊκή κατοικία" μικρής αξίας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ