Κάντε τη διαφορά-7 ασυνήθιστοι τρόποι για να βοηθήσετε την καριέρα σας

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις κάτι. Ο συμβατικός και ο αντισυμβατικός. Αυτές είναι μερικές, όχι και τόσο συμβατικές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις κάτι. Ο συμβατικός και ο αντισυμβατικός. Αυτές είναι μερικές, όχι και τόσο συμβατικές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας, όπως τους περιγράφει ο Money Saver στο www.tsemperlidou.gr.



Πείτε όχι!
Πολλοί επιτυχημένοι λένε πιο συχνά «όχι» από ό,τι «ναι». Πείτε «όχι» λοιπόν, σε οτιδήποτε σας αποπροσανατολίζει από το στόχο σας. Μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε και μην αφήνετε νέες ιδέες να σας αποσπάσουν την προσοχή.

Διαπληκτιστείτε!
Αν πρέπει να μαλώσετε, μαλώστε. Αν κάποιος σας λέει παραμύθια, ξεμπροστιάστε τον. Η συγκαταβατικότητα είναι ο εύκολος δρόμος. Αντί να γίνετε κακοί υποστηρίζοντας την αλήθεια, επιλέγετε την εύκολη λύση του να υποφέρετε σιωπηλά.

Παρατήστε τα!
Δεν υπάρχει λόγος να επιμένετε σε κάτι που δεν δουλεύει. Αν δείτε ότι κάτι καταναλώνει ενέργεια, χρήμα και πόρους χωρίς να φέρνει αποτελέσματα, κόψτε το και μάλιστα άμεσα!

Απομονωθείτε!
Αν θέλετε να μεγαλώσετε ψυχικά και να βρείτε τις αξίες σας, πρέπει να ψάξετε μέσα σας και όχι στους άλλους. Η εκτίμηση των άλλων δεν είναι τίποτα μπροστά στην αυτοεκτίμηση. Και για αυτό χρειάζεται να απομακρυνθείτε για λίγο από τους άλλους και να ψάξετε μέσα σας για αυτά που σας γεμίζουν.

Διαφωνήστε!
Για να γίνετε ηγέτες πρέπει να μπορείτε να υποστηρίξετε και να υπερασπιστείτε τις ιδέες σας. Σαν αρχαίος σοφιστής, πρέπει να διαφωνείτε με τους συνεργάτες σας για τις απόψεις και τις πράξεις τους, ώστε να τους οδηγήσετε στο να εκφράσουν τα αληθινά κίνητρα και τις πεποιθήσεις τους. Έτσι θα ξέρετε καλύτερα τον ανταγωνισμό.

Κόψτε δρόμο!
Ο συμβατικός τρόπος είναι να κάνετε τα πράγματα by the book. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κόψετε δρόμο! Προσοχή όμως! Είναι πολύ εύκολο να «κόψετε» ποιότητα αντί να κόψετε δρόμο.

Γίνετε σκληροί!
Είναι υγιές να έχετε υψηλά στάνταρ. Και ο πρώτος με τον οποίο πρέπει να είστε σκληροί, είναι ο εαυτός σας. Η τελειότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος ούτε για μετριότητες, ούτε για λύσεις ανάγκης, ούτε για δικαιολογίες, ούτε για ημίμετρα. Αν θέλεις να μεγαλουργήσεις, πρέπει να είσαι ανυποχώρητος.

Αυτές είναι μερικές αντισυμβατικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν καλό στην καριέρα σας. Δεν είναι για όλους, αφού στην πορεία μπορεί να γίνετε έως και αντιπαθητικοί. Αλλά μερικές φορές είναι καλό να γνωρίζετε τι εναλλακτικές έχετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ