Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σκοτώστε τον γιο σας αν είναι γκέι: Η διαταγή -νόμος στην Τσετσενία διώχνει πολλούς τρομαγμένους ομοφυλόφιλους

«Λένε στους γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους. Το αποκαλούν "αποκατάσταση με αίμα"» . 

 

Οι τσετσενικές Αρχές, βάσει διαταγής του προέδρου Ραμζάν Καντίροφ, φέρονται να προτρέπουν γονείς να σκοτώσουν τα ίδια τους τα γκέι παιδιά, αφού «ντροπιάζουν τη χώρα τους», σύμφωνα με την μαρτυρία ενός επιζήσαντα ο οποίος κρατήθηκε σε βασανίστηκε σε μια άτυπη «φυλακή ομοφυλοφίλων» στην Τσετσενία.

Όπως αποκάλυψε στο κανάλι France24 - χωρίς να αποκαλύψει φυσικά το όνομά του, για ευνόητους λόγους - η αστυνομία ασκεί πίεση σε οικογένειες να αντιμετωπίσουν με αυτοδικία το «σκάνδαλο» στους κόλπους τους, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμβουν οι ίδιοι.

«Ήμασταν πάντα υπό διωγμό, αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Λένε στους γονείς να σκοτώσουν τα παιδιά τους. Το αποκαλούν "αποκατάσταση της τιμής τους με αίμα". Βασάνιζαν επί δύο εβδομάδες έναν γκέι, προτού τελικά καλέσουν τους γονείς και τα αδέρφια του στο τμήμα. Τους είπαν: "Ο γιος σας είναι ομοφυλόφιλος, λύστε το πρόβλημα αλλιώς θα το κάνουμε εμείς».

Οι νέες αποκαλύψεις προκαλούν ανησυχία ότι η παγκόσμια κατακραυγή μετά τα δημοσιεύματα για τον ανηλεή διωγμό που έχει ξεσπάσει στο ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων, δεν έχει περιορίσει ούτε στο ελάχιστο την ομοφοβία της κυβέρνησης του προέδρου Ραμζάν Καντίροφ.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο Καντίροφ συνεχίζει να αρνείται ότι υφίσταται αυτός ο διωγμός, αφού κατά την άποψή του δεν υπάρχει ούτε ένας ομοφυλόφιλος Τσετσένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ