Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τέλος στη συγκέντρωση χάρτινων αποδείξεων σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από τη μηνιαία statement των τραπεζών.

Πλέον οι φορολογούμενοι δεν θα υποχρεώνονται να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις για τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε να χτίζουν το αφορολόγητο, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. 

Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από τη μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν την κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (π.χ. μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (π.χ. ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Τα ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:

  • 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
     
  • 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
     
  • 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ