Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τσίπρας στα εγκαίνια αυτοκινητόδρομου Πατρών - Κορίνθου: Ανοίγουμε νέους δρόμους

Τα ονόματα που επελέγησαν από την πολιτική ηγεσία για να δοθούν σε δύο από τις νέες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού είναι «Ανδρέας Παπανδρέου» και «Κωστής Στεφανόπουλος».

Στην τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στη σήραγγα της Παναγοπούλας παρέστη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, εγκαινίασαν στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου -με κατεύθυνση προς Αθήνα- τις σήραγγες της Παναγοπούλας.

Τα ονόματα που επελέγησαν από την πολιτική ηγεσία για να δοθούν σε δύο από τις νέες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού είναι «Ανδρέας Παπανδρέου» και «Κωστής Στεφανόπουλος», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα πίσω από την Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών που είναι 6χλμ και την Σήραγγα Δρίσκου 4,5χλμ στην Εγνατία.

Με την λειτουργία τους θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των οδηγών από την επικίνδυνη λόγω κατολισθητικών φαινομένων περιοχή της Παναγοπούλας.

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ