Η HSBC κλείνει 117 καταστήματα στη Βρετανία και μεταφέρει θέσεις σε Ινδία, Κίνα

Στο κλείσιμο 117 καταστημάτων ετοιμάζεται να προχωρήσει η HSBC, γεγονός που συνεπάγεται την περικοπή 380 θέσεων εργασίας στη Βρετανία.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η τράπεζα, οι περίπου 180 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν στην τελική φάση μείωσης του δικτύου καταστημάτων, θα σηματοδοτήσουν το τέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης στη Βρετανία.

 

Στο πλαίσιο μείωσης του κόστους που επιχειρείται, η τράπεζα είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 200 θέσεων στον τομέα τεχνολογίας της πληροφορίας, οι οποίες μεταφέρονται στην Ινδία, την Κίνα και την Πολωνία, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με χαμηλότερο μισθό.

 

Οι περικοπές όπως αναμενόταν, εξόργισαν τα εργατικά συνδικάτα. «Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για εκατοντάδες υπαλλήλους της HSBC», σχολίασε η Ντομινίκ Χουκ, από το συνδικάτο Unite.

 

Το Unite ανησυχεί πολύ ότι αυτό το μεγάλο πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους πιστούς πελάτες της HSBC».

 

Η HSBC είπε ότι ο αριθμός των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα για τις συναλλαγές τους έχει μειωθεί κατά περίπου 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ