Kelly Mantle: Για πρώτη φορά ηθοποιός διεκδικεί το όσκαρ Β΄ αντρικού και Β΄ γυναικείου ρόλου ταυτόχρονα για τον ίδιο χαρακτήρα

Η φετινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ έκρυβε μια τεράστια, ιστορικής σημασίας έκπληξη.

Για πρώτη φορά ενας 'gender fluid'  ηθοποιός, ο Κέλι Μαντλ,  είναι υποψήφιος τόσο για το βραβείο Όσκαρ  Β΄ ανδρικού ρόλου όσο και για αυτό του Β΄ γυναικείου ρόλου, χάρις στην ενσάρκωση της τρανσέξουαλ  Ginger στην ταινία 'Confessions of a Womanizer' .

Ἒίναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει gender fluid και τρανσέξουαλ ήρωες, ωστόσο ήταν υποψήφιοι στην κατηγορία που αντιστοιχούσε στο φύλο και όχι στο ρόλο τους.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, κατά τη συμπλήρωση των αιτήσεων για την υποβολή του έργου στα Όσκαρ, οι παραγωγοί της ήταν εκείνοι που πήραν την πρωτοβουλία να συμπεριλάβουν τον Μαντλ και στις δύο κατηγορίες, ενώ η εν λόγω αίτηση αργότερα κρίθηκε έγκυρη από την Ακαδημία, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της.

Εννοείται πως η αντίδραση του ηθοποιού ήταν άμεση, για την ακρίβεια έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο twitter ότι είναι τιμή του που το ζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ