H Google πρωτοπορεί ξανά: Θα λειτουργεί μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2017

Η Google ανακοίνωσε ότι θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από το τέλος του 2017, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί το 2012.

 Ο τεχνολογικός κολοσσός αυξάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις του σε ηλιακή και αιολική ενέργεια και τώρα επιχειρεί μια τελική ώθηση για να επιτευχθεί ο στόχος του 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω επιπλέον αγορών.

Η σχετική πρωτοβουλία, που ονομάστηκε «Google Green», έχει ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Ξεκινώντας με την πρώτη αγορά αιολικών πάρκων 114 μεγαβάτ στην πολιτεία της Αϊόβα το 2010, η εταιρεία, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι πλέον ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας, η Google καταναλώνει περίπου 2,6 γιγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2017, για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνουμε, θα αγοράζουμε το αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Νέχα Πάλμερ, επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής του τμήματος παγκόσμιων υποδομών της Google.

Οι τεχνολογικοί ανταγωνιστές της Google έχουν παρόμοιους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενδεικτικά, η Apple από το 2015 λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός ΗΠΑ, και σε ποσοστό 87% για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της. Η Google ξεκίνησε ακολουθώντας τα βήματα της Apple, αλλά έφτασε πρώτη στον στόχο, καθιστώντας τα κέντρα δεδομένων τους 50% πιο αποτελεσματικά από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

Η Google αναφέρει την πτώση των τιμών των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας ως τον κύριο λόγο για την επιχειρηματική απόφαση, αν και η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας και η συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ