Ταινίες εβδομάδας: Ρον Χάουαρντ σε διπλή επιστροφή, το πρώτο ραντεβού των Ομπάμα & το Made in Greece Ρισάλτο

Όλα τα τρέιλερ για να ξέρετε.... τι να διαλέξετε!

Η υπηρέτρια / The Handmaiden

Του Παρκ Τσαν-γουκ. Με τους Κιμ Μιν-χι, Κιμ Τάε-Ρι, Τζο Γιν-γουνγκ
Μυστηρίου, 2016, Κορέα, 144’. 

 Ιστορία μυστηρίου. Ερωτικό λεσβιακό δράμα. Θρίλερ. Επος. Ο Παρκ Τσαν-γουκ («Oldboy») επιστρέφει φιλόδοξος όσο ποτέ με την ιστορία μιας νεαρής απατεώνισσας, η οποία πιάνει δουλειά ως υπηρέτρια σε μια πλούσια κληρονόμο, την οποία πλευρίζει ο συνεργάτης της πρώτης ως ερωτευμένος μνηστήρας. Αυτά είναι τα πρώτα δέκα λεπτά. Αφήνω πάνω σας να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα 124 αυτής της σαγηνευτικής ιστορίας πάθους, προδοσίας, διαστροφής και έρωτα. Θα την απολαύσετε μονορούφι.

 

 

Η αποφοίτηση / Graduation 

Του Κριστιάν Μουντζίου. Με τους Αντριάν Τιτένι, Μαρία-Βικτόρια Ντράγκους 
Δραματική, 2016, Ρουμανία/Γαλλία/Βέλγιο, 128’.

 

 Είναι τρομακτικό το πόσο οικεία αίσθηση έχει η ταινία του Μουντζίου, πόσες ομοιότητες με την ελληνική πραγματικότητα αναδεικνύονται στην ιστορία ενός πατέρα που χτίζει με πάθος και επιμονή, όπως κάθε καλός γονιός, έναν φαύλο κύκλο ενοχών και αιλουροειδούς ηθικής, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει στην κόρη του το μέλλον που πιστεύει ότι της ταιριάζει/ανήκει. Τρομακτικό (η κόλαση και οι καλές προθέσεις), καθότι απόλυτα αληθινό. 

 

The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years 

Του Ρον Χάουαρντ 
Ντοκιμαντέρ, 2016, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 137’.

 Βλέπεται τόσο όμορφα το ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ για τα πρώτα χρόνια της Beatle-mania. Προσφέρει, δε, απρόσμενα καινούριες πληροφορίες/εικόνες, που νιώθεις σαν να μαθαίνεις μυστικά για τους καλύτερούς σου φίλους. Βάλσαμο.

 

Πρώτο ραντεβού / Southside with you

Του Ρίτσαρντ Τέιν. 
Με τους Τίκα Σάμπτερ, Πάρκερ Σόγιερς 
Κομεντί, 2016, ΗΠΑ, 84’.

 Ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για την πραγματική -προσαρμοσμένη φυσικά- ιστορία του πρώτου ραντεβού του ζεύγους Ομπάμα, η ταινία του Ρίτσαρντ Τέιν θα λειτουργούσε μια χαρά ως μια γλυκύτατη κομεντί τύπου «Περπατώντας και μιλώντας». Το ότι βλέπεις όμως τον Μπαράκ και τη Μισέλ να κάνουν το περπάτημα και το μιλητό προσδίδει και ένα επιπλέον βάρος, μεταξύ προφητείας και ελπίδας.

Inferno 

Του Ρον Χάουαρντ. 
Με τους Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, 
Μπεν Φόστερ
Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ/Ιαπωνία/Τουρκία/Ουγγαρία, 121’. 

 Η λιγότερο καλή από τις δύο ταινίες της εβδομάδας του Ρον Χάουαρντ ξανασυναντά τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο οποίος αυτή τη φορά καλείται να λύσει ένα μυστήριο με βάση την «Κόλαση» του Δάντη, ενώ πάσχει από αμνησία. Καταπληκτικές τοποθεσίες στα αξιοθέατα Φλωρεντίας - Βενετίας - Κωνσταντινούπολης, αξιοπρεπής δράση, περιορισμένος -ευτυχώς- διάλογος και ένας εκπληκτικός Ιρφαν Καν σε δεύτερο ρόλο που ζωντανεύει κάθε πλάνο που τον περιλαμβάνει.

Ρισάλτο 

Του Βασίλη Βαφέα. Με τους Νίκο Πουρσανίδη, Αμαλία Αρσένη
Δραματική, 2016, Ελλάδα.

Η ιστορία ενός νέου άντρα που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στο απαιτητικό του επάγγελμα και την ασφυκτική του οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ