Απόψε οι συγκεντρώσεις των #Παραιτηθείτε σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη - Οι ανακοινώσεις τους στο FB - Οι αντιδράσεις

Aπόψε τελικά στις 18.30 θα γίνει η συγκέντρωση  του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, λόγω της στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σε μήνυμά τους στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο Facebook οι διοργανωτές αναφέρουν ότι ζήτησαν να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν νωρίτερα τη συγκέντρωση.

«Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

» Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ» αναφέρουν στο μήνυμά τους, κάλεσμα στο Facebook

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το Εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

● Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ. 

● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.

Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 18:30 μ.μ. πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ». 

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Το ραντεβού των Θεσσαλονικέων που θέλουν να διαδηλώσουν στέλνοντας το μήνυμα «Παραιτηθείτε» έχει οριστεί για τις 20:00 μπροστά από το Λευκό Πύργο. 

Το κάλεσμα στο Facebook:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε, προεκλογικά, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

Σιχαθήκαμε τους ψεύτες και δεν ανεχόμαστε πλέον να παρακολουθούμε απαθείς μια ανεκδιήγητη κυβέρνηση που φορτώνει μέρα με την ημέρα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες όλων των πολιτών, 
Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ! 

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ.

● Λέμε ΣΤΟΠ στο ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ των ανεύθυνων κυβερνώντων.

Λέμε ΌΧΙ στο διχασμό και την δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.
Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. 

Σας καλούμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ. 
Ας τους δείξουμε ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που δεν τους στηρίζουν! 

Αν συμφωνείτε, ελάτε μαζί μας στο Λευκό Πύργο την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 20.00».

Οι αντιδράσεις μετά από ανάρτηση σε ιστοσελίδα αναρχικών 

Άνω κάτω έχει γίνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” και μία “περίεργη” ανακοίνωση περί αντισυγκέντρωσης αναρχικών, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Συγγρού, κατέβηκε όμως άμεσα από το indymedia.org όπου είχε αναρτηθεί μόνο στο χρονολόγιο μετά από σχόλια άλλων χρηστών του ιστοχώρου.

Το κείμενο της Indymedia 

Ειδικότερα το κείμενο που είχε αναρτηθεί ανέφερε:

“Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους.

Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!

Αναρχικοί-Κομμουνιστές”

Η Ανακοίνωση της ΝΔ

Η ΝΔ με ανακοίνωση της κατήγγειλε ότι πρώτη φορά στα χρονικά αναρχικοί στηρίζουν κυβέρνηση.

«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Σημειωτέον πάντως ότι αφενός το "αναρχικοί κομμουνιστές" είναι κάτι γενικό και δεν υπάρχει τέτοια συλλογικότητα ή ομάδα στον αναρχικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, αφετέρου στο ημερολόγιο του indymedia (όπως και γενικότερα μεσα στο site) μπορεί ο καθένας να ανεβάσει οτιδήποτε και αν είναι στο ελάχιστο αληθοφανες μετά από έναν τυπικό έλεγχο από τη συντακτική ομάδα, βγαίνει στον "αέρα". Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το κάλεσμα στην αντισυγκέντρωση έγινε μόνο με μια ανάρτηση στο ημερολόγιο και ότι σε αντίθεση με άλλα παρόμοια καλέσματα αυτό δεν έχει υποστηρικτικό κείμενο και αιτιολόγηση.

Ταυτόχρονα καμία από τις γνωστές ομάδες/συλλογικότητες του αναρχικού χώρου δεν έχει βγάλει σχετικό κάλεσμα για σήμερα, κάτι που σημείωσαν χρήστες της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα η ανάρτηση να αφαιρεθεί από το ημερολόγιο εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

"Οι #παραιτηθειτε εναντίον της κυβέρνησης,οι αντιεξουσιαστές εναντίον των παραιτηθείτε.Άρα οι αντιεξουσιαστές υπέρ της κυβέρνησης! Τυχαίο?"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ