"Στρατιώτης του Χαλιφάτου στις ΗΠΑ" ο μακελάρης του Ορλάντο : Έτσι οι τζιχαντιστές έστησαν το αμερικάνικο Μπατακλάν

Και επίσημα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Ορλάντο των ΗΠΑ με 50 νεκρούς και 53 τραυματίες , αφού με μήνυμα στο ραδιόφωνο al-Bayan, το ISIS αποκαλεί τον δράστη Ομάρ Ματίν "στρατιώτη του Χαλιφάτου στην Αμερική"

Η Αμερική πενθεί το θάνατο 50 ανθρώπων που βρίσκονταν στο night club Pulse, ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Κυριακής (12.06.2016) όταν ο Ματίν εισέβαλε οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν ταμπουρωθεί με ομήρους στις τουαλέτες του κλαμπ και τελικά πέσει νεκρός από τα πυρά των μελών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT).

Πριν ξεκινήσει να αιματοκυλήσει το Ορλάντο, ο Ματίν φέρεται να τηλεφώνησε στη γραμμή εκτάκτου ανάγκης (911) όπου ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Ο πατέρας του αρνείται πως το έγκλημα του γιου του έχει σχέση με τη θρησκεία και ως κίνητρο της σφαγής είπε πως ήταν το μίσος για τους γκέι. «Είχε δυο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιό του», είπε.


Ο Ομάρ Σιντίκι Ματίν ήταν Αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη το 1986 και ζούσε περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο, στην πόλη Πορτ Σεντ Λούσι. Πριν το μίσος οπλίσει το χέρι του και διαπράξει τη χειρότερη μαζική σφαγή στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ είχε λευκό ποινικό μητρώο. Είχε όμως τουλάχιστον δυο φορές ανακριθεί από το FBI. Πλέον, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες αναζητούν κάθε πιθανή σύνδεσή του με τη τζιχαντιστική οργάνωση, στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό.

Ο μακελάρης είχε προκαλέσει το "ενδιαφέρον" των αστυνομικών αρχών για πρώτη φορά το 2013 εξαιτίας σχολίων προς συναδέλφους του, με τα οποία είχε αφήσει να εννοηθεί πως είχε κάποια σχέση με τρομοκράτες. Αλλά η έρευνα έκλεισε αφού ο 30χρονος ανακρίθηκε δυο φορές και δεν είχε βρεθεί κάτι που να τον ενοχοποιεί. Αργότερα, ανακρίθηκε ξανά για τις σχέσεις του με έναν τζιχαντιστή Αμερικανό βομβιστή καμικάζι, τον Μόνερ Μοχάμαντ Αμπουσάλχα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν δόθηκε συνέχεια.

Ο μακελάρης που ήθελε να γίνει αστυνομικός
Ο Ματίν ήθελε να γίνει αστυνομικός και φαίνεται πως πάντα είχε μια "αγάπη" προς τα όπλα. Σε μια από τις πρώτες φωτογραφίες του που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο άλλωστε εμφανίζεται να φορά μπλουζάκι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μπει στο Σώμα έπιασε δουλειά στην G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου. Φυσικά, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, οπλοφορούσε.

«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007. Δυο φορές, το 2007 και το 2013 είχε υποβληθεί σε ελέγχους από την εταιρία αλλά δεν είχε προκύψει κάτι που να προκαλέσει ανησυχία, υποστήριξε η G4S.


«Ο Ματίν υποβλήθηκε σε έλεγχο (...) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς να προκύψει κανένα εύρημα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Ματίν με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε.

 

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο ξημέρωμα της 12ης Ιουνίου 2016, όταν ο Ματίν έφτασε ανενόχλητος να εισβάλει στο κλαμπ Pulse, το Bataclan των ΗΠΑ, ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της LGTB κοινότητας. Το Pulse ιδρύθηκε το 2004, μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, τον θάνατο, το 1991, του αδελφού της συνιδιοκτήτριάς του από AIDS. Σήμερα, το night club ανήκει σε ένα δίκτυο που δρα στη Φλόριντα για να «αφυπνίσει τις συνειδήσεις» σχετικά με την ομοφυλοφιλία στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ