Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αυτό είναι το νησί - παράδεισος: Το "κλείνει" η Ταϊλάνδη γιατί αντέχει 70 τουρίστες & πάνε 1.000

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αναμένεται να κλείσουν το νησί Κοχ Ταχάι καθώς όπως λένε ο μεγάλος όγκος τουριστών που το επισκέπτεται καθημερινά επηρεάζει αρνητικά τις φυσικούς πόρους και το περιβάλλον του. 

Το νησί το οποίο βρίσκεται μακριά από την επαρχία Φανγκ Νγκα, είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Σίμιλαν. 

Σχεδόν όλα τα θαλάσσια πάρκα της Ταϊλάνδης παραμένουν κλειστά από θαλάσσια από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα-Μαΐου, λόγω των μουσώνων, αλλά το Κοχ Τάχα δεν θα ξανανοίξει, σύμφωνα με την Bangkok Post. 

Το πάρκο είναι δημοφιλές στους τουρίστες και τους δύτες - οι οποίοι θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε μερικά σημεία κατάδυσης. 


«Πρέπει να κλείσει για να μπορέσουν να αποκατασταθούν
οι περιβαλλοντικές συνθήκες τόσο στο νησί όσο και στη θάλασσα, καθώς οι διάφορες τουριστικές δραστηριότητες προκαλούν ζημιά στον τόπο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Τομέα Εθνικών Πάρκων, υπεύθυνος για τη διατήρηση των άγριων ζώων και φυτών. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Κοχ Ταχάι μπορεί να φιλοξενεί ημερησίως 70 άτομα, αλλά πολλές φορές ο αριθμός των τουριστών ξεπερνούσε τα 1.000 άτομα. 

Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τη βιωσιμότητα του νησιού και μάλιστα του προκαλεί ζημιά η οποία τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις. 

Η Ταϊλάνδη αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο. Μάλιστα πολλοί από αυτούς επισκέπτονται τον τόπο για το φυσικό του κάλος, τις υπέροχες παραλίες και τα νησιά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ