Ναζιστική εκδήλωση σε μπυραρία όπου ο Χίτλερ εκφώνησε την πρώτη του ομιλία

Ένα δικαστήριο του Μονάχου διέταξε σήμερα τον ιδιοκτήτη μιας μπιραρίας, όπου ο Αδόλφος Χίτλερ πιστεύεται ότι εκφώνησε την πρώτη του πολιτική ομιλία, να επιτρέψει στα μέλη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον χώρο.

Το AfD, που προσπαθεί να ηγηθεί της γερμανικής ακροδεξιάς και χρησιμοποιεί φρασεολογία παρόμοια με τη ναζιστική, όπως έχει καταγγείλει ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε κάνει κράτηση στη μπιραρία Hofbraeukeller στην πόλη της Βαυαρίας για την Παρασκευή, όπου οι υποστηρικτές του κόμματος θα ακούσουν ομιλία της ηγέτιδας του κόμματος Φράουκε Πέτρι.

 

Υπό τον φόβο συγκεντρώσεων ενάντια στο AfD έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ρίκι Στάινμπεργκ ακύρωσε την εκδήλωση.

Το επαρχιακό δικαστήριο του Μονάχου ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως έδωσε εντολή στον Στάινμπεργκ να τηρήσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με το AfD και να επιτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


«Προφανώς είμαι πολύ στενοχωρημένος επειδή ο δικαστής δεν αναγνωρίζει τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια», δήλωσε ο Στάινμπεργκ, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία της Στουγκάρδης συνέλαβε περίπου 500 ακροαριστερούς διαδηλωτές που επιχείρησαν να διαλύσουν την πρώτη πλήρη διάσκεψη του AfD.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ