Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο στον απόηχο του Eurogroup

Στη 1.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
 

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του χρέους, το οποίο εξετάστηκε και επισήμως για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

«Ουσιαστικά κλείνει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των προτάσεών μας», επεσήμανε χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παύλοπουλο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ημερομηνία σημαντικών αποφάσεων την 24η Μαΐου, όταν και θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία «πολύ θετική απόφαση» για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος εστίασε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.»

«Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ