Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ παραδόθηκε στις γαλλικές Αρχές - Τι ανακοίνωσε ο εισαγγελέας

Ο τρομοκράτης βρισκόταν υπό κράτηση από τις βελγικές Αρχές και περίμενε την έκδοσή του για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Αμπντεσλάμ, ο αδερφός του οποίου ανατινάχθηκε σε ένα καφέ, έκανε πίσω και δεν ενεργοποίησε τον βομβιστικό μηχανισμό που είχε πάνω του, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το Παρίσι για να βρει καταφύγιο στο Βέλγιο.

 

Ο τρομοκράτης, αφού καταζητείτο επί 4 ολόκληρους μήνες, συνελήφθη πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου έκανε μία δήλωση σήμερα, στην οποία αναφέρει ότι Αμπντεσλάμ «παραδόθηκε στις γαλλικές Αρχές σήμερα το πρωί». Δεν έγινε αμέσως ξεκάθαρο πότε ή αν ο Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε στη Γαλλία και η δήλωση του εισαγγελέα δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Όπως προκύπτει, οι Βέλγοι αξιωματούχοι είχαν κρατήσει μυστικό -για λόγους ασφαλείας- το πότε και με ποιον τρόπο θα γινόταν η έκδοση.

 

Γαλλία: Η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού

Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι έφτασε σήμερα στις "09:05 (10:05 ώρα Ελλάδος) στο γαλλικό έδαφος" και "θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας για ανάκριση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές", διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

 

Ο Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε αεροπορικώς συνοδεία μελών της GIGN (Ομάδα Επέμβασης της Εθνικής Χωροφυλακής), δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ