Πρώην Πρωθυπουργός κατηγορεί την Credit Suisse για ξέπλυμα χρήματος

Οι νέες κατηγορίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που αφορούν υπόθεση κατά την οποία η Credit Suisse ως διαχειριστής πλούτου φέρεται να προχώρησε σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές για να καλύψει απώλειες από trading.

 

Οι δικηγόροι του Μπιτζίνα Ιβανισβίλι κατέθεσαν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι η τράπεζα παρέλειψε να ακολουθήσει τις κατάλληλες διαδικασίες για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της να ενεργούν με πλήρη ελευθερία.

 

«Μια πρόχειρη εξέταση του φακέλου αυτής της υπόθεσης αποκάλυψε γεγονότα που μας οδήγησαν στο να συμπεράνουμε πως πολυάριθμες ενέργειες ξεπλύματος χρήματος διαπράχθηκαν στους κόλπους της Credit Suisse» σε βάρος του Ιβανισβίλι, αναφέρει το κείμενο της μήνυσης.

 

Η αγωγή είναι τουλάχιστον η δεύτερη που εστιάζει στην ελβετική τράπεζα, στο πλαίσιο ενός σκανδάλου που όλο και διευρύνεται. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η καταγγελία βασίζεται σε ακροάσεις, ανασκόπηση των στοιχείων, καθώς και πληροφορίες από το Γραφείο Πληροφόρησης για ξέπλυμα χρήματος της Ελβετίας.

Η Credit Suisse υποστήριξε πως συνεργάζεται με τις αρχές και απέδωσε την ευθύνη στον πρώην εργαζόμενο. Έχει καταθέσει, μάλιστα, τη δική της αγωγή κατά του πρώην τραπεζίτη ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες αφού ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε την πρώτη του μήνυση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Ο πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είχε προχωρήσει σε απάτες κρυφά από τους συναδέλφους του, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», τόνισε η Credit Suisse.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ