Στο φως της δημοσιότητας η διαθήκη του Μπιν Λάντεν: Άφησε 20 εκατ. λίρες για επιθέσεις & νέα χτυπήματα

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες άφησε ο αρχηγός της αλ-Κάιντα στη διαθήκη του ώστε να είναι βέβαιος πως οι πιστοί θα συνεχίσουν τα μεγάλα τζιχαντιστικά του σχέδια ενάντια στη Δύση.

Στη χειρόγραφη διαθήκη του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εκφράζει την ανησυχία του τόσο για την προσωπική ασφάλειά του, όσο και για την «κληρονομιά» που θα αφήσει πίσω του.

Λέγεται, όπως αναφέρει η Telegraph, ότι ο Μπιν Λάντεν είχε προσωπικό πλούτο περίπου 29 εκατ. δολαρίων, για να χρησιμοποιηθεί «στην τζιχάντ, στο όνομα του Αλλάχ». Η διαθήκη είναι μέρος του φακέλου που έδωσαν στη δημοσιότητα Αμερικανοί αξιωματούχοι, από ένα πλήθος εγγράφων που είχαν κατασχέσει κατά την επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της αλ-Κάιντα, στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν, πριν από πέντε χρόνια.

Στον φάκελο αυτό καταγράφεται η ολοένα και μεγαλύτερη αγωνία του αρχηγού της αλ Κάιντα ότι οι παγκόσμιες μυστικές υπηρεσίες τον πλησιάζουν. Μάλιστα, σε μία επιστολή γράφει για την επίσκεψη μίας εκ των πολλών συζύγων του σε οδοντίατρο στο Ιράν, γράφοντας ότι φοβόταν πως ένα τσιπ παρακολούθησης της CIA μπορεί να είναι κρυμμένο σε ένα από τα σφραγίσματά της Σε άλλα έγγραφα προειδοποιεί τους άνδρες τους να προσέχουν μήπως υπάρχουν συσκευές ανίχνευσης κρυμμένες στα λύτρα που έπαιρναν οι απαγωγείς της αλ Κάιντα ή σε δημοσιογράφους που έπαιρναν συνεντεύξεις από ανώτατους αξιωματούχους της οργάνωσης.

Αν και φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι, όπου κρυβόταν, ο Μπιν Λάντεν θεωρούσε ακόμη πως ήταν ένας εγκέφαλος της τρομοκρατίας, προτρέποντας σε μεγαλοπρεπείς επιθέσεις στη Δύση η οποία θεωρούσε ότι ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, σύμφωνα με τα έγγραφα. «Πρέπει να επεκτείνουμε και να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας στην Αμερική και να μην περιοριστούμε στην ανατίναξη αεροπλάνων», γράφει σε μία επιστολή προς τον Νασίρ αλ-Γουχαΐσι, επικεφαλής του παρακλαδιού της αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι τα νέα έγγραφα δείχνουν ότι ο Μπιν Λάντεν «ακόμη σκεφτόταν μεγάλα σχέδια και προσπαθούσε να διεκδικήσει εκ νέου τη ''νίκη'' της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είχε επαφή με τις πραγματικές δυνατότητες της οργάνωσής του».  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ