Βίντεο: Επική τούμπα για το ρομπότ Sophia - Το ανθρωποειδές τεχνητής νοημοσύνης και η απάντηση περί "αυτόνομου κράτους" για την Κρήτη (βίντεο)

Το ρομπότ Sophia έγινε viral για τους λάθος λόγους

Το διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ Sophia βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, και μας έδειξε μία άλλη μορφή της τεχνητής νοημοσύνης, όχι της τελειότητας όπως θα περιμέναμε, αλλά αυτή με τις ατέλειες

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες όπου είχε μια επική τούμπα..

Πήρε φόρα και γκρεμίστηκε από το σκαλί ο οποίο δεν μπόρεσε να εντοπίσει.


Δείτε ακόμα: Το διάσημο ρομπότ Sophia στη Θεσσαλονίκη: Αποκάλεσε το περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, "Τζίτζι" (βίντεο)

«Αυτόνομη» η Κρήτη

Μετά τη Θεσσαλονίκη η Sophia βρέθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Εκεί, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν ήδη σταλεί νωρίτερα, προκειμένου να προετοιμαστούν και να απαντηθούν καταλλήλως από την ίδια κατόπιν κατάλληλων εντολών των χειριστών της.

Δείτε ακόμα: H Sophia στη Ρόδο! Το πιο διάσημο ανθρωποϊδές ρομπότ απάντησε σε ερωτήσεις για τη συνεργασία τεχνητής & ανθρώπινης νοημοσύνης

Όταν άρχισε να τοποθετείται για την Κρητική διατροφή, είπε «πόσο ευλογημένος τόπος είναι αυτό το νησί, είναι παντού αυτάρκης» και τότε ανέφερε επί λέξη, ότι, «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα αυτόνομο κρατίδιο».

Διαβάστε ακόμα: Το ρομπότ Σοφία έδωσε συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου - «Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο» (βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ