Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη φιλανθρωπική της προσφορά - Λαμπερές παρουσίες έδωσαν το παρών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε μια σπουδαία Ελληνίδα, την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για την προσφορά της σε σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 στη Μεγάλη Αίθουσα, με πυκνή συμμετοχή κόσμου, ανέδειξε τις σημαντικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, σε συνεργασία και με μέλη του Πανεπιστημίου, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος. Σε όλες αυτές τις δράσεις καθοριστική ήταν η συμβολή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη, Kerim Uras

Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων , καθηγητής Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων καθηγητής Νικόλαος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Πρύτανη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος.

Γιώργος Βαρδινογιάννης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α Δημόπουλος, κατά την προσφώνησή του, ανέφερε ότι «στη σημερινή εξαιρετικώς δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία, η Πολιτεία έχει ανάγκη την προσφορά του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Η προσφορά αυτή, όμως, μπορεί να ενισχυθεί χάρη και στην υποστήριξη επιφανών πολιτών». Ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος, και κατέληξε σημειώνοντας:

Μαρέβα Μητσοτάκη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Φουντουλάκης

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ήταν και παραμένει ο πνευματικός φάρος, που φωτίζει με το έργο του ―το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και το κοινωνικό― την πορεία του Έθνους, ιδιαιτέρως σε δύσκολες στιγμές. Το έργο τού Πανεπιστημίου μας εξακολουθεί να είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και για τη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους. Αυτό το έργο υπηρετούμε όλοι με αυταπάρνηση. Αυτό το έργο, πέρα από την αυτονόητη στήριξη της Πολιτείας, έχει ανάγκη, και σήμερα, την συμβολή των πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, όπως κι εσείς πράττετε, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας».

Κάρεν Μαυρίδη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη​

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Λάουρα Λαλαούνη

Δημήτρης Κρεμαστινός, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Φώφη Γεννηματά

Ακολούθησε η παρουσίαση αναλυτικά των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή κ. Κ. Μπουραζέλη, τον τέως  Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, τέως Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κ. Στυλιανό Γραφάκο, τον Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Αθανάσιο Μίχο και την Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, Καθηγήτρια κ. Χρυσή Χατζηχρήστου.

Αλεξία Βαρδινογιάννη, Άρης Αντσακλής, Ζέττα Αντσακλή

Αμαλία Βαρδινογιάννη, Σπύρος Καπράλος

Η κ. Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα για την προσφορά της σε όλες αυτές τις δράσεις εξέφρασε τη συγκίνησή της και τόνισε, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση που έχουμε όλοι ως πολίτες να δείχνουμε την  αλληλεγγύη μας, να προσφέρουμε και να είμαστε οι φορείς της αλλαγής, ιδιαιτέρως οι νέοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ