Εξαιρετικό cheesecake κάστανο με οδηγίες & συνταγή του μοναδικού Chef Άκη Πετρετζίκη

Το πιο απολαυστικό επιδόρπιο που θα σας γλυκάνει την μέρα....

Συστατικά
Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα
2 ζελατίνες
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ψιλοκομμένα βρασμένα κάστανα (έτοιμα σε vacuum)
Για το γλάσο

300 γρ. νερό
400 γρ. κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κάρδαμο τριμμένο
50 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια περνάμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο. Τα μπισκότα μας θα πάρουν μια υφή βρεγμένης άμμου.
Απλώνουμε σε μια φόρμα αποσπώμενης βάσης 25 εκ. πιέζοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει η βάση μας.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό και παράλληλα βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει κάλα με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να διαλυθούν καλά οι ζελατίνες.
Σε έναν κάδο του μίξερ με φτερό, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μισή κρέμα γάλακτος και το μείγμα με τις ζελατίνες.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα κάστανα. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα κομμάτια παντού.
Περιχύνουμε την γέμιση μας στη βάση μας που έχει ήδη παγώσει και σφίξει.
Βάζουμε στο ψυγείο τη φόρμα μας να σφίξει για 4 – 5 ώρες.
Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφού διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τα κάστανα, το χυμό από το λάιμ και το ξύσμα, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά
Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με προσοχή να μην σπάσουν τα κάστανα αλλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφού παγώσει η κρέμα μας βαζουμε το γλάσο από πάνω και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο το γλάσο.
Έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ