Ταξίδεψε business με αεροπλάνο: Πλήρωσε μόλις 6 δολ. αντί για 5.000 - Πώς τα κατάφερε ο Brian Kelly

Συνήθως business class ταξιδεύουν είτε υψηλόβαθμα στελέχη που πληρώνει η εταιρεία τους το ταξίδι τους είτε γενικά άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που δεν τους απασχολεί το κόστος προκειμένου να απολαύσουν πολυτέλεια και άνεση στον αέρα.

Ωστόσο ο 32χρονος Brian Kelly κατάφερε να ταξιδέψει με απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Γκάνα με αεροσκάφος της Delta Air Lines στη λεγόμενη Delta One καμπίνα πληρώνοντας μόνο 5,6 δολάρια, αναφέρει η dailymail!

Κανονικά το εισιτήριο θα κόστιζε περί τις 5000 δολάρια αλλά ο blogger πλήρωσε σχεδόν τίποτα αξιοποιώντας τα μίλια που είχε συγκεντρώσει από άλλα ταξίδια του.
Ιδρυτής της ιστοσελίδας The Points Guy, ο Kelly προβάλλει τρόπους οι ταξιδιώτες να αξιοποιούν κατά το δυνατό περισσότερο είτε τα μίλια επιβράβευσης που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες είτε τους πόντους επιβράβευσης που προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες.

Η πτήση του στη Γκάνα είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο την εργασία του στο PeaceJam Foundation, κοινωφελή οργανισμό που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των νέων, και μοιράστηκε το βίντεο της πτήσης του αυτή την εβδομάδα.

Ουσιαστικά εξαργύρωσε 90.000 SkyMiles κι έτσι πλήρωσε λιγότερα από 6 δολάρια για μια θέση στο Boeing 767-300.
Κατά τη 10ωρη πτήση είχε στιγμές χαλάρωσης στο κάθισμά του, που είχε κλίση 180 μοιρών, ντελικάτα γεύματα με επιλογή κρασιών κατόπιν συμβουλής σομελιέ, αξεσουάρ και καφέ από διάσημη αλυσίδα. Στο δείπνο του είχε σαμπάνια και ένα εξαιρετικό μενού.

«Να είστε σίγουροι πως πληρώνετε κάθε μήνα τους λογαριασμούς σας ολόκληρους και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή γιατί τα επιτόκια θα εξαφανίσουν την αξία των μιλίων ή των πόντων που κερδίζετε», συμβουλεύει.


Ο γύρος του κόσμου με τη χρησιμοποίηση των μιλίων προσφοράς πάντα ενθουσίαζε τον Kelly, από τότε που ήταν παιδί: στα 12 του βρήκε τρόπο να μεγιστοποιήσει τα μίλια που είχε συγκεντρώσει ο πατέρας του κι έκλεισε οικογενειακές διακοπές στην Καραϊβική!

 

Μέχρι το 2011 δούλευε στη Wall Street αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική του πορεία, αυτή του blogger.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ