Έρχονται! Το κουαρτέτο φτάνει αύριο αλλά η αξιολόγηση θα τρενάρει - Πότε πιάνουν δουλειά;

Οι κ. Ντ. Κοστέλο από την ΕΕ, Ρ. Ρέφερ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Ν. Τζιαμαρόλι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς και η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένονται αύριο στην Αθήνα .

 

 Με χαρά ... άκουσε το Μαξίμου την είδηση, αφού η έλευσή τους σημαίνει ότι θα ξεκινήσει ο έλεγχος και δεν θα σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην έναρξή του.

 

Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα κλείσει και γρήγορα, αφού τόσο το ζήτημα του ασφαλιστικού, όσο και των νέων δημοσιονομικών μέτρων αναμένεται να προκαλέσουν τριβές – αν όχι κόντρες – μεταξύ των δύο πλευρών. 

 

Το ΔΝΤ στον ίδιο τόνο 

Το ΔΝΤ συνεχίζει να διατηρεί τις σκληρές θέσεις του και στα δύο ζητήματα, ενώ το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας εμφανίζεται πιο διαλλακτικό. Μέχρι να ξεκινήσουν, όμως, οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση εκτιμάται ότι στο εσωτερικό των θεσμών θα έχει διαμορφωθεί μία βασική κοινή «γραμμή» για τα ζητήματα αυτά.

Πάντως, η δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, κ. Π. Μοσκοβισί, ότι οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες και θα απαιτηθεί χρόνος, δείχνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μη κλείσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου που θα ήθελε η κυβέρνηση.

Καμία σύνδεση προσφυγικού με αξιολόγηση

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του προσφυγικού ζητήματος με την αξιολόγηση ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε στο χρονοδιάγραμμα.
Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ