Κατρούγκαλος: Δεν θα δεχθούμε μείωση κάτω από 384 € στην Εθνική Σύνταξη

Για μια σκληρή διαπραγμάτευση με πιθανότητα εμπλοκής έκανε λόγο ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ. Η Κυβέρνηση όμως δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο , ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό».

Επανέλαβε πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ο κ Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης πως ο κύριος Μητσοτάκης θα έχει την απαραίτητη ενημέρωση αν τη ζητήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ