Αυτές είναι οι 2 προϋποθέσεις του ΔΝΤ για να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Όλα όσα είπε η ''σιδηρά'' κυρία Κριστίν Λαγκάρντ

Προκειμένου το Ταμείο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα η επικεφαλής του ΔΝΤ θέτει δύο προϋποθέσεις σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε οικονομικό επίπεδο ενώ σχετικά με το ασφαλιστικό εκτιμά ότι το ζήτημα αυτό δεν θα δώσει απτά αποτελέσματα παρά μόνο σε βάθος χρόνου.

Προσδιόρισε δε και το χρονικό διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016». 

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά παρέπεμψε στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ