Έκλεισαν οι κάλπες στη Νέα Δημοκρατία - Ξεπέρασαν τους 300.000 οι ψηφοφόροι

Στις 11 αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και ξεκίνησε ήδη η καταμέτρηση. Μικρή παράταση μισής ώρας δόθηκε στα τμήματα που παρατηρούνται ουρές της τελευταίας στιγμής.

Μειωμένη σε ποσοστό περίπου 20%, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 20 Δεκεμβρίου, περιμένουν τη συμμετοχή στο σημερινό β' γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου οι επιτελείς της Συγγρού.

Το ποσοστό αυτό θεωρείται, λίγο-πολύ, αναμενόμενο, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο β' γύρος είναι διαφορετικές, σε σχέση με εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ενώ εκείνη την Κυριακή ήταν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα, για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

Στη ΝΔ υπολογίζουν ότι στις κάλπες θα έχουν προσέλθει, συνολικά, μέχρι τις 7 το απόγευμα, περίπου 350.000 ψηφοφόροι, ήτοι ποσοστό περί το 20% μειωμένο, σε σχέση με τους 404.000 ψηφοφόρους της 20ής Δεκεμβρίου. Εκτιμούν, δηλαδή, ότι το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 80%-85%.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης μίλησαν για την ενότητα της παράταξης και την αλλαγή σελίδας που σηματοδοτεί η σημερινή διαδικασία, ενώ και στα δύο επιτελεία υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη.

Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, ανέφεραν, περίπου δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες: «Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριακού Μητσοτάκη».

Πάντως, ο προεδρεύων στην ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, σχολίασε σχετικά: «Όσα γράφονται και λέγονται με προβλέψεις για το αποτέλεσμα δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες είναι ανυπόστατα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ