7 συμβουλές που θα αλλάξουν τον τρόπο που μεγαλώνεις το παιδί σου

Είναι εκεί μπροστά σου, το βλέπεις κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, συνέχεια. Το θαύμα της ζωής που μεγαλώνει στο πλάι σου. Στο πλάι σου, με εσένα βοηθό. Αλλά καθοδηγητής είναι ο μικρός, όχι ο μεγάλος της παρέας.

 
  • Το παιδί θα σου δείξει πώς θέλει να παίξει, τι θέλει να κάνει στην παιδική χαρά, άστο να πάει στα παιχνίδια που του αρέσουν, δεν θέλει να κάνει κούνια, θέλει απλά να κοιτάζει τα άλλα παιδάκια. Θέλει το χρόνο του. Σεβάσου το.
  • Το παιδί θα σου δείξει πόσο θέλει να φάει, μην το πιέσεις, αυτό ξέρει τις ανάγκες του οργανισμού του, επικοινωνεί με το σώμα του με έναν ξεκάθαρο τρόπο, με τον καθαρό τρόπο που εμείς χάσαμε μεγαλώνοντας.
  • Το παιδί θέλει να βγει έξω να τρέξει, να περιεργαστεί τον κόσμο και να ανοιγοκλείσει μια πόρτα 3.250 φορές, κάτι θέλει να μάθει, να κατακτήσει από αυτό, δεν το κάνει για να σε εκνευρίσει, δεν σκέφτονται τα παιδιά όπως εμείς οι μεγάλοι, δρουν με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες κι όχι με πονηριά.
  • Θέλει να φωνάξει, να κλάψει και να εκφράσει όλα του τα συναισθήματα για να τα γνωρίσει. Θέλει να επικοινωνήσει τις επιθυμίες του με όλους τους τρόπους που έχει. Παρακολούθησέ το με προσοχή για να δεις τι θέλει να πει με το κλάμα ή τις φωνές του, αλλά μην το εμποδίσεις να τα εκφράσει όταν έχει την ανάγκη να το κάνει.
  • Το παιδί θα σου δείξει πότε θέλει να κοιμηθεί, πολλά παιδιά εκεί γύρω στα 2 χρόνια σταματάνε τον μεσημεριανό ύπνο, μην το πιέζεις, κάντε πιο χαλαρές δραστηριότητες εκείνη την ώρα ή απλώς καθίστε παρέα κουλουριασμένοι επάνω στο κρεβάτι. Όσο για τον βραδινό ύπνο, ένα τελετουργικό που επαναλαμβάνεται καθημερινά αρέσει πολύ στα μωρά-παιδιά (χαμήλωμα φωτισμού, παραμύθι, μπάνιο.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ