Και το νησί της Βρετανίας έγινε ποτάμι από τις πλημύρες: Ολόκληρες πόλεις πνίγηκαν στα νερά - Δείτε συγκλονιστικές φωτό & βίντεο

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλημύρισαν πολλές περιοχές της χώρας και χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις περιοχές και κάλεσε τους κατοίκους να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους.

"Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το βράδυ", είπε ο Λι Φρέιζερ, κάτοικος του Τοντμόρντεν στην κομητεία του δυτικού Γιορκσάιρ. «Είναι τρομακτικό» δήλωσε από την πλευρά της μια κομμώτρια από το χωριό Γουέιλι της κομητείας Λάνκασιρ, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τα νερά. «Δεν υπάρχουν άλλα σακιά με άμμο (για την κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων). 

Ο στρατός έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους κατοίκους και να απομακρύνει όσους κινδυνεύουν. Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση.
Ενδεικτικό της ποσότητας του νερού που έπεσε είναι πως μέσα σε μόλις 24 ώρες έβρεξε όσο θα έβρεχε για έναν ολόκληρο μήνα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ