Ο Πάνος Τριγάζης αφιερώνει άρθρο στην μνήμη Κακουλίδη Μαχαίρα & Ανανδρανιστάκη - Όχι απάντηση στους τρομοκράτες σε στυλ Μπους

Στη μνήμη των Ευάγγελου Μαχαίρα, Γιάννη Κακουλίδη και Γιώργου Ανανδρανιστάκη
 

Ο παγκόσμιος συγκλονισμός από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι (13.11.2015) μπορεί να εξελιχθεί και σε 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Αυτό μπορεί να αποτραπεί αν η απάντηση των ηγεσιών της Ε.Ε. και ευρύτερα της ηπείρου μας δεν είναι παρόμοια με εκείνη του προέδρου Μπους, το 2001, η οποία σήμανε νέους πολέμους (Αφγανιστάν, Ιράκ κ.λπ.), αλλά και ωμές καταπατήσεις δικαιωμάτων (Γκουαντάναμο κ.λπ.).
Τα αυξημένα αισθήματα ανασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών, η δικαιολογημένη οργή εναντίον των τζιχαντιστών δεν πρέπει να μετατραπούν σε ανοχή προς αντιδημοκρατικές πρακτικές, φιλοπόλεμες λογικές και ακραίες ισλαμοφοβικές συμπεριφορές.

*Του Πάνου Τριγάζη στο avgi.gr

Οι ηγεσίες της Ε.Ε., της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, πρέπει να απαντήσουν με ένα πρόγραμμα ειρήνης για τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Να αποκρουστούν αποφασιστικά τα ακροδεξιά ύποπτα κηρύγματα περί «σύγκρουσης των πολιτισμών». Να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατροπής των προσφύγων σε αποδιοπομπαίους τράγους μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες. Όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας μας, τα εκατομμύρια των προσφύγων είναι ήδη θύματα των πολέμων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αλλά και της βίαιης επέλασης των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία. Το ενδεχόμενο να γίνουν στόχος ενός «κυνηγιού μαγισσών» στις κοινωνίες θα αποτελέσει στίγμα για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της, με τραγικές συνέπειες για την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θεωρεί «πόλεμο» την πολλαπλή πολυαίμακτη τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Παρισιού, καλό θα είναι οι φιλειρηνικοί άνθρωποι στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο να του υπενθυμίσουν ότι ο πόλεμος δεν αντιμετωπίζεται με πόλεμο. Μόνο αποτελεσματικό αντίδοτο στον πόλεμο είναι η υπεράσπιση και η οικοδόμηση της ειρήνης με δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Αυτό αφορά και όλον τον κόσμο, δεδομένου ότι η υπόθεση της ειρήνης στις περιοχές αυτές είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για όλη την ανθρωπότητα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ