Μοσχάρι μουσταρδάτο και πουρέ από πολέντα και αρακά προστάζει ο Άκης Πετρετζίκης για το Κυριακάτικο γεύμα

Τέλειο Κυριακάτικο φαγητό από τον Άκη Πετρετζίκη. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! 

Υλικά

100 γρ. μουστάρδα όχι καυτερή
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο
150 γρ. πολέντα
150 γρ. γάλα εβαπορέ
λίγη παρμεζάνα τριμμένη (50 γρ)
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
4 ντομάτες κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
500 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
250 γρ. αρακά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού προαιρετικά
50 ml ζωμό βοδινού προαιρετικά

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές
Φτιάχνουμε μια μαρινάδα βάζοντας τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το σκόρδο σε ένα μπολ
Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια πάστα…. Αλείφουμε τις μπριζόλες με αυτή παντού.
Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα ή στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί και μέσα. Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις κρατάμε σκεπασμένες σε ένα πιάτο. Μαζί με τις μπριζόλες ψήνουμε και τις ντομάτες κατά τον ίδιο τρόπο αφού τις αλατίσουμε (αν τις χρησιμοποιήσουμε).
Βάζουμε το αλάτι και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει. Οταν ξεκινήσει να κοχλάζει προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
Βράζουμε, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά ή μέχρι η πολέντα να δέσει.
Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό αν έχουμε. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, για 5΄ ή μέχρι η πολέντα να δέσει καλά καλά. Προσθέτουμε το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. (Προαιρετικά βάλτε και το λεμόνι.)
Βράζουμε τον αρακά σε μια κατσαρολίτσα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα σπάμε με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στην πολέντα.
Βάζουμε στον πάτο μιας πιατέλας την πολέντα και από πάνω βάζουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ