Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της υπηρέτριας του γιατί ζητούσε να πληρωθεί

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μια Ινδή υπηρέτρια όταν ο εργοδότης της Σαουδικής καταγωγής της έκοψε το χέρι.   

Το τραγικό συμβάν φέρεται έγινε όταν η Ινδή είπε στην αστυνομία σχετικά με τη σωματική και ψυχική παρενόχληση και τα βασανιστήρια που υπέστη στο σπίτι. Η Kasthury Munirathnam, ηλικίας 55 ετών από την πολιτεία Tamil Nadu της νοτιοανατολικής Ινδίας, πήγε στη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο για να εργαστεί ως υπηρέτρια. Σύμφωνα με την αδελφή της Vijayakumari, Kasthury, «αναγκάστηκε να αναλάβει τη θέση εργασίας στο εξωτερικό, αφού η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μετά το γάμο των τριών παιδιών της».   Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εργασίας της ως καμαριέρα, φέρεται να υποβλήθηκε σε ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια. Οι εργοδότες της, δεν της έδιναν τροφή και δεν την πλήρωναν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PTI η αδελφή της.  

Η Kasthury τότε αποφάσισε να πει στην αστυνομία για όσα αντιμετώπιζε εκεί καθώς και για το γεγονός ότι δεν είχε πληρωθεί. Αλλά ο εργοδότης της θύμωσε.   Το περιστατικό συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου «Όταν προσπάθησαν να ξεφύγει από την παρενόχληση και τα βασανιστήρια, ο εργοδότης έκοψε το δεξί χέρι. Έπεσε κάτω και υπέστη σοβαρές κακώσεις νωτιαίου μυελού», είπε η αδελφή της άτυχης γυναίκας.   «Της έκοψε το χέρι όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από το σπίτι βγαίνοντας στο μπαλκόνι. Κάποιοι γείτονες τη μετέφεραν στο νοσοκομείο» πρόσθεσε. 
Τώρα η Kasthury νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ριάντ, αλλά θέλει να γυρίσει στην Ινδία.  

Εν τω μεταξύ, η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Sushma Swaraj φέρεται να είναι εξοργισμένη με το περιστατικό, λέγοντας ότι αυτό ήταν «απαράδεκτο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ