Mollini: Το μπιστρό των θεατρόφιλων & των καλλιτεχνών έχει κάτι ...‏

Tο Mollini είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα all day spots του κέντρου. Διαθέτει τη φινέτσα και τη σβελτάδα ενός ιταλικού μπιστρό, ενώ οι τοίχοι του είναι στολισμένοι με πινελιές παλιάς Αθήνας με το γενικό ύφος να παραπέμπει σε εποχή μεσοπολέμου.

 Κάθε γωνιά τού χώρου κουβαλά και μια ιστορία της πόλης. Από τη βιβλιοθήκη που δεσπόζει στο βάθος μέχρι τον κόσμο που το επισκέπτεται. Ακόμα και το όνομά του έχει ενδιαφέρουσα ιστορία.

Η λέξη molini (με ένα “l”) έχει ιταλική προέλευση και είναι ο πληθυντικός της λέξης «μύλος». Το δεύτερο “l” προστέθηκε για να προσδώσει τη μοναδικότητα που του αξίζει. Ωστόσο, η πραγματική έμπνευση για το όνομα προήλθε από το παρατσούκλι της κόρης τού κ. Βλαχονικολή Σταύρου, ιδιοκτήτη του μαγαζιού. «Όταν ήταν μικρή η κόρη μου, έλεγε το “μολύβι”, “μολίνι” και έγινε το παρατσούκλι της. Το “Mollini” το αντιμετωπίζω σαν το τέταρτο παιδί μου που το βλέπω να μεγαλώνει και κάπως έτσι του έδωσα το ίδιο όνομα», εξηγεί.

Το Mollini φημίζεται για τον καλό καφέ του αλλά και για το προσεγμένο μενού του καθώς αλλάζει ταυτότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί διαθέτει γρήγορους ρυθμούς και «take away» ύφος με σνακ, διάφορα σφολιατοειδή σε μπουκίτσες, μπαγκέτες και τα περίφημα «κουρουδάκια».

Το μεσημέρι συγκεντρώνει κόσμο του κέντρου για lunch break προσφέροντας φρέσκιες σαλάτες, υπέροχες μπρουσκέτες αλλά και μοναδικά κυρίως πιάτα. Η αγάπη για τα ζυμαρικά δεν κρύβεται αφού προσφέρει 12 διαφορετικές μακαρονάδες με λατρεμένη την «Αμαρτιτσιάνα» με μπέικον, ζαμπόν, Worcestershire sauce φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και κρέμα, ενώ ειδική μνεία αξίζει να δοθεί στη σαλάτα «mollini» με μαρούλι, ρόκα, κουκουνάρι, μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι ηλιόσπορο και μάνγκο που συνδυάζεται υπέροχα με την μπρουσκέτα σολομού.

Τα απογεύματα παίρνει ύφος ρομαντικού ζαχαροπλαστείου με υπέροχα φρέσκα γλυκά και παγωτά, ενώ καθώς πέφτει ο ήλιος μεταμορφώνεται σε στέκι θεατρόφιλων και καλλιτεχνών αφού στεγάζεται δίπλα στο «Ακροπόλ» έχοντας σε απόσταση αναπνοής το θέατρο Γκλόρια. Συχνά λαμβάνουν χώρα μουσικά λάιβ σε ύφος soul, jazz και funky, ενώ αυτή τη σεζόν θα λειτουργεί και ως πιάνο ρέστοραν με lounge μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις βιβλίων.

Το Mollini είναι σημείο συνάντησης επαγγελματιών, φοιτητών, περαστικών, ανθρώπων τού θεάτρου και βιβλιοφάγων. Με άλλα λόγια είναι σημείο συνάντησης των ανθρώπων τού κέντρου.

info: Ιπποκράτους 9-11, 211 4077200

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ