Οι επόμενες κινήσεις της Ελληνικός Χρυσός: Αναστολή εργασιών, διαθεσιμότητα εργαζομένων

Ανακοίνωση για τις επόμενες κινήσεις της, μετά την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στα έργα στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική, εξέδωσε η Ελληνικός Χρυσός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, «μετά από την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στα έργα της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική και την ακόλουθη απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για διακοπή των εργασιών στα παραπάνω έργα, η Ελληνικός Χρυσός, όπως ανακοινώθηκε και μέσω της Eldorado Gold, προβαίνει αναγκαστικά σε αναστολή εργασιών και διαθεσιμότητα της πλειοψηφίας των εργαζόμενων σε αυτήν, για ένα διάστημα μέχρι και τρεις μήνες και με τους όρους που διέπει η εργασιακή νομοθεσία».

Σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός, «η αναστολή των εργασιών στο σύνολο των έργων της Ελληνικός Χρυσός τίθεται άμεσα σε ισχύ βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και ως άμεσο αποτέλεσμα των παραπάνω αποφάσεων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Ελληνικός Χρυσός σε αυτό το διάστημα, θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δηλώνει σχετικά: «Δηλώνω με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όλοι εμείς που ηγούμαστε με τιμή την προσπάθεια της επένδυσης, θα επιμείνουμε υπερασπιζόμενοι το έργο μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επένδυσή μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη λάβει ήδη όλα τα απαιτούμενα μέτρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ