Ξεχάστε beach voley και ρακέτες στην παραλία - Νέο άθλημα που σαρώνει - Ποιο είναι αυτό;

Το SUP ή Stand-Up Paddle Surfing (στα ελληνικά όρθια σανιδοκωπηλασία) είναι ένα νέο, μοντέρνο, μοναδικό και πλέον ανγνωρισμένο άθλημα που συνδιάζει διασκέδαση και άσκηση.

Και αν είστε από αυτούς που έχουν μείνει στις ρακέτες και το beach volley, ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστείτε...

Το SUP, το οποίο αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε από τη Χαβάη και έχει διαδοθεί πλέον και στην Ελλάδα. Εχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στις περισσότερες ελληνικές παραλίες και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους ενώ δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που έχουν ήδη φωτογραφηθεί κάνοντας SUP.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ένα κουπί και μία μεγάλη σανίδα έτσι ώστε μπορούν να κωπηλατήσουν σε οποιαδήποτε υδάτινο χώρο από τον ανοικτό ωκεανό, παράκτια ως και σε λίμνες και ποταμούς.
Το SUP, ή αλλιώς Stand up paddle boarding υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Στη Χαβάη, οι σέρφερς χρησιμοποιούσαν κουπί πάνω στη σανίδα τους από τη δεκαετία του '40 στις παραλίες του Waikkiki, όταν ήθελαν απλά να κάνουν βόλτα τους επισκέπτες ή να τους μάθουν πως να σερφάρουν. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Ku Hoe He`e Nalu» (Stand up Paddle Surfing).


Ωστόσο, μόλις μια δεκαετία πριν κάποιοι διάσημοι σέρφερς όπως ο Dave Kalama, ο Laird Hamilton, ο Brian Keaulana, ο Bruce DeSoto και ο Archie Kalepa αναζητούσαν ένα εναλλακτικό τρόπο προπόνησης, όταν το κύμα δεν ήταν ικανοποιητικό για να σερφάρουν.
Αυτό ηταν αρκετό για το Stand Up Paddle να εξελιχθεί στη σημερινή του μορφή.

Σήμερα το SUP δεν έχει φτάσει τις δυνατότητές του, πολλοί όμως μιλούν για το ξεκίνημα του πιο διάσημου σπορ στην ιστορία των θαλάσσιων δραστηριοτήτων!

Τα οφέλη για το σώμα

Τα σωματικά οφέλη και η διασκέδαση που προσφέρει είναι πλέον αναγνωρίσιμα από τη παγκόσμια ελίτ των σερφερς πολλούς απ΄τους οποίους ασχολούνται πλέον επαγγελματικά με το SUP. Το διασκεδαστικό αυτό άθλημα γυμνάζει όλο το σώμα, στην προσπάθεια του αθλούμενου να ισορροπήσει πάνω στη σανίδα, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να διασκεδάζει με τους φίλους του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ