Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Cherchez la femme: Αναζητείται η Ντέλια Βελκουλεσκου απο το ΔΝΤ: Οι άλλοι 3 καμπαλέρος έπιασαν δουλειά

Αγνωστο γιατί , η κ. Βελκουλέσκου ανέβαλε το ταξίδι της για αύριο Πέμπτη. Αναμένει φαίνεται την τελική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που θα επιτρέπει πρόσβαση των επικεφαλής των Θεσμών και στους αρμόδιους υπουργούς, που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του Προγράμματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών ήδη άρχισαν από το πρωί της Τρίτης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με εντατικούς ρυθμούς, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι επισήμαναν παράλληλα ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ειδικά για τα τεχνικά κλιμάκια, αυτά αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνον σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, δεν υπήρξε το οποιαδήποτε οργανωτικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις γίνονται στον χώρο διαμονής των θεσμών και, όποτε χρειάστηκε, εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα λειτουργούν αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.λπ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν δε ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων μέτρων (στα οποία φέρεται να εμμένουν κάποιοι από τους δανειστές) δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον ESM, αλλά ούτε και από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

Οι τέσσερις επικεφαλής των αντιπροσωπειών των θεσμών που θα βρεθούν στην Ελλάδα, είναι οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Νικόλα Τζαμαριόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Και ενώ όλοι την περίμεναν να έρθει σήμερα στην Αθήνα με τους επικεφαλής της Τρόικα, η «εκλεκτή» του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου ανέβαλε την άφιξή της, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανή νέα εμπλοκή με το Ταμείο.

Από το πρωί οι πληροφορίες ήθελαν τη Ρουμάνα του ΔΝΤ να βρίσκεται στις ΗΠΑ και όχι στο ελληνικό έδαφος και αμέσως ξεκίνησαν οι ψίθυροι πως έχει προκληθεί κάποια πιθανή εμπλοκή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου, η Ντέλια Βελκουλέσκου απλά θα έρθει μια ημέρα αργότερα απ' τους άλλους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών. Οι λόγοι που κράτησαν τη «σκληρή» του ΔΝΤ στις ΗΠΑ δεν διευκρινίζονται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ