Ν. Φίλης: ''Έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες - Στηρίζουμε την κυβέρνηση''

"Έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες, απείλησαν με συνολικό κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων, χρεοκοπία των τραπεζών και της Οικονομίας, την άλλη μέρα ήταν έτοιμο το σχέδιο" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης προσερχόμενος στη Βουλή.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι "Δεν θα συμπράξουμε στην ανατροπή της λαϊκής βούλησης, όπως εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου». «Ο καθένας έχει το δικαίωμα της προσωπικής του άποψης αλλά έχει και την υποχρέωση μιας συλλογικής λειτουργίας» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής από μέρος της Ε.Ε. και όπως είπε «αυτό που προέχει τώρα είναι να εκφραστεί από τη Βουλή μια απάντηση στο πραξικόπημα, να διασωθεί η χώρα από την επιχειρηθείσα οικονομική χρεοκοπία".

"Η κυβέρνηση κινδύνευσε από το εξωτερικό από δυνάμεις οικονομικές και πολιτικές που δεν συγχωρούν στον ελληνικό λαό ότι κάνει μια διαφορετική επιλογή. Αθέλητα με κινήσεις μας μπορεί να συμπράττουμε κι εμείς σε αυτά τα σχέδια. Δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν πρέπει να υπάρξει αριστερή παρένθεση με υπαιτιότητα ανθρώπων της Αριστεράς", εξήγησε το επιχειρούμενο πραξικόπημα εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση όσο δεν ψηφίσουν τα μέτρα, απάντησε πως "αυτό είναι αυτονόητο και με βάση τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου" ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, συμπλήρωσε όμως ότι αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο Πρωθυπουργός.

Για την πρόεδρο της Βουλής επανέλαβε ότι «ο ρόλος της είναι να διευκολύνει τη λειτουργία της Βουλής".

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ