Vintage Story: Όταν ο ιδιοκτήτης της Domino's πίτσα το 1998 έφτιαξε μια πόλη σεμνή χωρίς πορνογραφία

Το 1960, δύο αδέρφια, ο Τομ και ο Τζέιμς Μόναχαν, πλήρωσαν 1.400 δολάρια για να αγοράσουν την μικρή πιτσαρία «DomiNick’s» στην πόλη Υψιλάντι του Ντιτρόιτ. 

Στόχος του Τομ ήταν απλώς να βγάλει κάποια χρήματα για να πληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η επιχείρηση. Οχτώ μήνες αργότερα, εξαγόρασε το μερίδιο του αδερφού του, δίνοντάς του ως αντάλλαγμα τον «Σκαραβαίο» που είχαν για να μεταφέρουν τις παραγγελίες. Το 1965 αγόρασε άλλα δύο καταστήματα και ακολουθώντας τη συμβουλή ενός υπαλλήλου του, άλλαξε το όνομα της πιτσαρίας σε «Domino’s». Το σήμα της εταιρείας ήταν οι τρεις άσπρες τελείες, που συμβόλιζαν τα τρία καταστήματα που διοικούσε ο Μόναχαν. Στην αρχή σκόπευε να προσθέτει μία τελεία για κάθε νέο κατάστημα, αλλά η εξέλιξη της εταιρείας ήταν τόσο γρήγορη, που εγκατέλειψε την ιδέα. 

Η φωτιά 
Δεν έλειψαν οι ατυχίες από την πορεία της εταιρείας. Το 1968 μία πυρκαγιά κατέστρεψε τα κεντρικά γραφεία και τα χρήματα της ασφάλειας δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ζημιές. Ο Μόναχαν έκανε τεράστια προσπάθεια, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να παραδώσει τη διοίκηση της εταιρείας στις τράπεζες απ’ όπου είχε πάρει δάνεια, για να την επιδιορθώσει. Μετά από 10 μήνες, η Domino’s επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος κατάφερε να ορθοποδήσει.... 

Όλη η συνέχεια εδώ - Mixanitouxronou.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ