Η Telegraph χτυπά αλύπητα τον Τόνι Μπλερ: Μαικήνας με αμύθητα πλούτη & business σε όλο τον κόσμο

Με ένα άρθρο ''φωτιά'' στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Telegraph κατακεραυνώνει των πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ για τα αμύθητα πλούτη που έχει συγκεντρώσει με τις διεθνής bussiness που κάνει, όπως γράφει χαρακτηριστικά. 

Στο δημοσίευμα, οι 4 αρθρογράφοι της Telegraph εστιάζουν τις αποκαλύψεις τους στο τεράστιο κόστος για τον Βρετανό φορολογούμενο των ταξιδιών που κάνει κάθε βδομάδα στο εξωτερικό, ο πρώην Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τακτικά, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα αεροπορικά ταξίδια του Τόνι Μπλερ, κοστίζουν στους Βρετανούς 16.000 λίρες την εβδομάδα. 

Οι 4 αρθρογράφοι της Telegraph σημειώνουν ότι έχουν στα χέρια τους ντοκουμέντα με λεπτομέρειες για τα ταξίδια του κύριου Μπλερ ανά τον κόσμο όπου μεταβαίνει συνοδευόμενος από μία ολόκληρη στρατιά σωματοφυλάκων που ταξιδεύουν με private jets και μένουν σε 5αστερα ξενοδοχεία. 

 Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της ηTelegraph αποκαλύπτουν ότι ο κύριος Μπλερ επισκεπτόταν ακόμα και 5 χώρες την εβδομάδα, με κόστος για το κρατικό πορτοφόλι από 14 - 16.000 λίρες. Ένας βρετανός Πρέσβης περιγράφει στους δημοσιογράφους ότι μεγάλος αριθμός εταιρίων συνδέονται με τον ίδιο τον κύριο Μπλερ, ακόμα και με την δικηγορική εταιρία της συζύγου του. 

Στη συνέχεια, δίνει λεπτομερή στοιχεία για το κόστος των σωματοφυλάκων και των πολύπλοκων ταξιδιών του Πρωθυπουργού, ο οποίος πολλές φορές εμφανίζεται να συνοδεύεται από 12 αστυνομικούς. Ο κύριος Μπλερ, φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφλων με διεθνής ηγέτες & επιχειρηματίες οι οποίο τον έχουν στο μισθολόγιο τους, πληρώνοντας τον για τις συμβουλές του, δεκάδες εκατομμύρια λίρες.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα εδώ & Δείτε τον χάρτη με τις επαγγελματικά ταξίδια του Τόνι Μπλερ σε όλο τον κόσμο εδώ

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ