O Κώστας & ο Νίκος Σαραφίδης μας βάζουν πάνω σε 3 ρόδες με το Scooterize για να γυρίσουμε την Ελλάδα

Η ευαισθησία, τα όνειρα η καινοτομία και η πρωτοτυπία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Κώστα Σαραφίδη. Πρότυπο για εκείνον είναι η επιτυχία πριν από κάποια χρόνια των γονιών του. Μια επιτυχία που ήλθε να κατακτήσει κι εκείνος αργότερα!

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1984 από Ιστορική επιχειρηματική οικογένεια.  Αντλεί την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, με απώτερη τον Πόντο απ όπου οι πρόγονοί έφυγαν με την μικρασιατική καταστροφή. Ο παππούς του Κωνσταντίνος είναι ο ιδρυτής των εμπορικών δραστηριοτήτων της οικογένειας, τις οποίες επέκτειναν τα παιδιά του, δημιουργώντας τον όμιλο Αφοι Σαραφίδη. Ο πατέρας του διευθύνει μέρος εταιρειών και καταστημάτων της Βerson Α.Ε. Ο παππούς Νίκος Καραμεσίνης ήταν χημικός, καθηγητής της Ροβέρτιου Σχολής Κωνσταντινούπολης, μεταξύ άλλων εργασιών του, συμμετείχε στο επιτελείο καθαρισμού της Αγίας Σοφίας. Εκδιώχθηκε από το τουρκικό κράτος το 1960, στην Ελλάδα εργάστηκε σε βιομηχανίες. Αδελφός του ο Νίκος Σαραφίδης επιχειρηματίας.

Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών. Απέκτησε το δίπλωμα του μηχανολόγου μηχανικού του Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland, και μεταπτυχιακό τίτλο στα Χρηματοοικονομικά MSc του Tulane University – New Orleans, LA.

Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε στην Νέα Υόρκη στην ομάδα σχεδιασμού και ελέγχου ποιότητας της εταιρείας Tumi, καθώς και στην Porsche Design στην Ατλάντα το 2010. Αργότερα συνεργάστηκε με την οικογενειακή επιχείρηση και το 2012 ιδρύει σε συνεργασία με τον Νίκο Σαραφίδη την εταιρεία Scooterise, εταιρεία προϊόντων και υπηρεσιών βιώσιμης μετακίνησης.

Η καινοτόμα εταιρεία προσφέρει ένα νέο τρόπο μετακίνησης σε μεγάλους και μικρούς με οχήματα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια ή με ατομική προσπάθεια συνδυάζοντας τον σεβασμό στο περιβάλλον, γρήγορη εξυπηρέτηση και φθηνότερο κόστος (ηλεκτρικά τρίκυκλα, Trikke, ελλειπτικά ποδήλατα, EllptiGo, παιδικά πατίνια Razor, Scoot and Ride, αξεσουάρ και ποδήλατα Momo Design).

Συνεργάζεται με ειδικούς εκθεσιακούς χώρους ή τουριστικούς τόπους παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες στον τομέα της διαφήμισης και διαφόρων εκδηλώσεων. Υπηρεσία ορόσημο της εταιρείας, οι ξεναγήσεις και βόλτες που διοργανώνουν με ηλεκτρικά τρίκυκλα, με έμφαση στον τουρισμό, στην Ακρόπολη αλλά και στα Ελληνικά νησιά ενισχύοντας έτσι την Ελληνική οικονομία.

Τα trikkes είναι ιδανικά για την Ελλάδα, για τα νησιά, για τους αρχαιολογικούς χώρους. Εξυπηρετεί στην ανηφόρα και την κατηφόρα, πηγαίνει σε βατό χωματόδρομο, σε πεζόδρομους

"Με μια νέα παρέα μπορούμε να σπιντάρουμε, ενώ αν έχουμε πιο μικρά παιδιά και πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους μπορούμε να πηγαίνουμε πιο χαλαρά. Είναι κάτι διαδραστικό, δεν είναι στάνταρ το τουρ.

Η πιο αγαπημένη διαδρομή του κοινού είναι το garden tour, η «πράσινη» βόλτα μας που διαρκεί μία ώρα. Ξεκινάμε από την έδρα μας, κάνουμε την πρώτη πρόβα οδήγησης στη Μακρυγιάννη, έξω από το Μουσείο Ακρόπολης, και σε πέντε λεπτά το πολύ η διαδρομή έχει ξεκινήσει. Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατευθυνόμαστε προς την Πύλη Αδριανού, βλέπουμε το Ολυμπιείο και κατόπιν πηγαίνουμε στο Ζάππειο και στον Εθνικό Κήπο. Δεν κυκλοφορούμε σε δρόμους ταχείας διέλευσης, περνάμε όμως από φανάρια σε πεζοδρόμια και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς το Προεδρικό Μέγαρο και το Καλλιμάρμαρο και από εκεί, από τη Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφουμε προς το Σύνταγμα μέσω του πεζοδρομίου του Εθνικού Κήπου. Περνάμε στην πλατεία και μέσω της Ερμού κατηφορίζουμε προς την Πλάκα και την οδό Αδριανού για να επιστρέψουμε στην έδρα μας. Εναλλακτικά μπορούμε να ξεκινήσουμε από το Μοναστηράκι και την Πλάκα ( περνώντας από τους Αέρηδες, τη Βιβλιοθήκη Αδριανού κ.λπ. ) με προορισμό την Ερμού, το Πανεπιστήμιο, το Σύνταγμα και πάλι πίσω».

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Πηγές: Athinorama / wiw.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ