Telegraph: Ο Σίσυφος και το... μαρτύριο δίχως τέλος της Ελλάδας - Μπλοφάρει η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα;

Με τον μύθο του Σίσυφου παρομοιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα η βρετανική Telegraph.

Όπως ο βασιλιάς της αρχαίας Κορίνθου, τιμωρήθηκε για την ανεντιμότητά του από τους Θεούς να σπρώχνει έναν βράχο στην κοροφή του βουνού σε ένα αέναο μαρτύριο, έτσι και η ελληνική οικονομική κρίση έχει κάτι από Σίσυφο. Υπάρχει μια ανεντιμότητα: ότι η Ελλάδα είναι καλύτερο να παραμείνει εντός ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή της σε αυτή έχει καταστρέψει την οικονομία της. Με μπαλώματα, έχει αποφευχθεί μια έξοδος, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Στο τέλος κάποιος θα συντριβεί κάτω από τον βράχο του Σίσυφου, επισημαίνει το δημοσίευμα...

Παρά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και τις υποσχέσεις για τερματισμό της λιτότητας, τα χρήματα δεν μπαίνουν στο ταμείο, αφού οι δανειστές δεν έχουν ικανοποιηθεί από την πρόοδο στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Η ρευστότητα εξαντλείται και ο βράχος που ο Σίσυφος είχε καταδικαστεί να κουβαλά δίχως σταματημό στην κορυφή του βουνού, κυλά ξανά προς τα κάτω, γράφει η Telegraph.

«Μπλοφάρει η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα;» διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου και συμπληρώνει:

«Οι αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν την ΕΕ και το ΔΝΤ για την κόντρα, ενώ οι Έλληνες επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Κάποια υποχώρηση πρέπει να γίνει. Ωστόσο κάθε φορά που επίκειται ένα Grexit κάποια πρόχειρη συμφωνία δίνει κι άλλη πίστωση χρόνου. Οι Έλληνες περιμένουν να αποθαρρυνθεί η ΕΕ, την ώρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνει ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή γιατί θα είχε τρομερές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό σχέδιο. Αργά ή γρήγορα ωστόσο μια από αυτές τις θέσεις πρέπει να αναιρεθεί και ο χρόνος τελειώνει. Την επόμενη φορά που ο βράχος θα ξανακυλήσει από τον λόφο, κάποιος θα έχει συντριβεί κάτω από το βάρος του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ