Η ΕΚΤ αύξησε κατά 800 εκατ. την παροχή ρευστότητας μέσω ELA!

Κατά 800 εκατ. ευρώ αύξησε η ΕΚΤ το όριο πρόσβασης των ελληνικών συστημικών τραπεζών σε έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του ELA για μία εβδομάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο πλέον διαμορφώνεται στα 74 δισ. για μία εβδομάδα από 73,2 δισ. προηγουμένως. Πληροφορίες φέρουν τις τράπεζες να έχουν κάνει χρήση των 70 δισ. ευρώ, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα θα έχουν περιθώριο άντλησης ρευστότητας 4 δισ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των είκοσι μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G-20) και στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να ανακοινώσει, επίσης, τυχόν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφορικά με το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA. Στο πλαίσιο της σταθεροποίησης των οικονομιών της Ευρωζώνης, δεν αποκλείεται ο κ. Ντράγκι να προχωρήσει σε δηλώσεις για επιτυχία νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια χρηματοδότησης της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, ωστόσο η συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση δημιουργεί σύννεφο αβεβαιότητας πάνω από την Ευρωζώνη, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ