Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ του ΔΝΤ προειδοποιεί: ''Το Grexit θα είναι επώδυνο αλλά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ελληνικής κρίσης''!

Για μια ενδεχόμενη ελληνική κρίση έκανε λόγο ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τις προβλέψεις του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία.

«Ενδεχόμενη ελληνική κρίση θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές» ήταν τα λόγια του Ολιβιέ Μπλανσάρ ο οποίος σημείωσε ότι «Ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επώδυνη και δαπανηρή. Η Ευρωζώνη έχει πλέον μεγαλύτερα τείχη προστασίας, αλλά το Grexit θα μπορούσε να συμβεί και να αντιμετωπιστεί από την οικονομική ένωση» δήλωσε με νόημα ο Μπλανσάρ.

Σημειωτέον ότι στην έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία οι προβλέψεις για την Ελλάδα παραμένουν αμετάβλητες (μιλούν για ανάπτυξη 2,5% το 2015) καθώς το Ταμείο περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ