Ο δικηγόρος πασάρει στον αστυνομικό και γκοοοολ - Αυτό είναι το πρώτο ιστορικό γκολ του Γιβραλτάρ απέναντι στην Σκωτία! (βίντεο)

Ο δικηγόρος πασάρει την μπάλα στον κενό χώρο για τον αστυνομικό, αυτός κοντρολάρει, μπαίνει μέσα στην περιοχή, σουτάρει και... γκολ! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το πρώτο, ιστορικό τέρμα του Γιβραλτάρ σε επίσημο παιχνίδι, ύστερα από 379 λεπτά αναμονής.

Ο Άαρον Παγιάς πάσαρε στον 33χρονο αστυνομικό στο επάγγελμα, Λι Κασκιάρο, αυτός σκόραρε εις βάρος της Σκωτίας και προκάλεσε... αμόκ στους 500 εκδρομείς συμπατριώτες του, οι οποίοι έζησαν μια ιστορική στιγμή στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.

Το Γριβαλτάρ άντεξε μόλις για εννέα λεπτά πριν βρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ, εν τέλει δέχθηκε έξι τέρματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να του στερήσει αυτό το (μικρό) διάστημα της απόλυτης έκστασης.

«Ξέραμε ότι αυτό το συναίσθημα δεν θα κρατούσε πολύ. Οσο, όμως, υπήρχε, ήταν φανταστικό. Τη στιγμή που πετύχαμε το πρώτο μας γκολ σε αυτό το επίπεδο, χιλιάδες συναισθήματα με πλημμύρισαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο... Σκωτσέζος (και γεννημένος στη Γλασκώβη!) υπηρεσιακός προπονητής Ντέιβι Γουίλσον, ο οποίος πριν από την έναρξη του αγώνα τραγούδησε και τους δύο εθνικούς ύμνους.

«Ολη η μέρα ήταν ξεχωριστή. Ηρθαμε να γράψουμε ιστορία πετυχαίνοντας ένα γκολ και τα καταφέραμε» συμπλήρωσε ο Γουίλσον, ο οποίος ως πιτσιρικάς είχε παίξει στην άσημη Κιλγουίνινγκ Ρέιντζερς.

Οσο για τον ιστορικό σκόρερ; Αυτός πανηγύρισε με τα αδέλφια του, Κάιλ και Ράιαν, τους οποίους θεωρεί τους καλύτερους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει αγωνιστεί, ενώ δηλώνει φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από μικρό παιδί.

Ενας παίκτης που τίμησε τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και πλέον κάθεται στον πάγκο της Σκωτίας, παραδέχθηκε πως ζορίστηκε ιδιαιτέρως σε διαστήματα του παιχνιδιού. «Μου έκαναν τη ζωή κόλαση σε κάποιες φάσεις του αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο Γκόρντον Στράχαν για το (ποδοσφαιρικά) φτωχό, πλην (πολύ) τίμιο Γιβραλτάρ...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ