Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αλέξης Τσίπρας: Αν οι ηγέτες της ΕΕ δεν σεβαστούν τη Δημοκρατία ρισκάρουν την άνοδο της Ακροδεξιάς

Μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης να αποφασίσουν «αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη» έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την πρωινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν

«Νομίζω ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Λοράν. 

Με αυτή την έμμεση προειδοποίηση εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και να μην ασκούν πίεση για την αναστολή εφαρμογής των προεκλογικών εξαγγελιών της ελληνικής κυβέρνησης, προβλέποντας ότι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο συνεχίσουν να απαιτούν την «παράκαμψη» των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό ωφελημένοι θα βγουν οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές.  

«Ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολυ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Γάλλο πολιτικό που είναι πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γραμματέας του Γαλλικού Κουμουνιστικού Κόμματος. 

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Τσίπρα έγιναν μία μέρα μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές θεωρείται καμπανάκι προς την Αθήνα για επιτάχυνση των διαβουλεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές.  

Οι δύο άντρες συζήτησαν την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ