Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Το συγκλονιστικό story της 17χρονης Jade που γεννήθηκε αλκοολική γιατί η μαμά της μεθούσε στην εγκυμοσύνη! Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Η 17χρονη Τζέιντ μίλησε στη δημοφιλή εκπομπή "This Morning" για τις δραματικές επιπτώσεις που είχε στη ζωή της η κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 

Παρομοιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με αυτά που εκδηλώνουν οι ασθενείς με άνοια, καθώς δηλώνει πως ξεχνά να κάνει απλά, καθημερινά πράγματα, όπως να κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού ή να πάρει μαζί τα κλειδιά της φεύγοντας.

Η Τζέιντ διάβασε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την άνοια κάποια στιγμή που επισκέφθηκε το γιατρό της. Όταν γύρισε σπίτι, δήλωσε ανήσυχη στη θετή μητέρα της ότι μάλλον πάσχει από άνοια. Αν και η μητέρα της προσπάθησε να την καθησυχάσει, η νεαρή επέμενε πως νιώθει σαν να έχει άνοια, καθώς δυσκολεύεται να θυμηθεί απλά πράγματα.

Η Τζέιντ δεν πάσχει από άνοια αλλά από εμβρυικό αλκοολισμό, δηλαδή ένα σύνολο αναπτυξιακών, πνευματικών και σωματικών διαταραχών που προκύπτουν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Τζέιντ δήλωσε πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γραφή, αλλά σε καθημερινές δραστηριότητες.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο εμβρυικός αλκοολισμός ήταν ένα άγνωστο σχεδόν φαινόμενο. Έτσι, η επίσημη διάγνωση για τη Τζέιντ προέκυψε όταν ήταν ήδη επτά ετών.

Σύμφωνα με τα νέα ερευνητικά δεδομένα, μόλις μία μονάδα αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει το έμβρυο να κινηθεί και να αναπνεύσει έως και για δύο ώρες.

Η ειδικός στον εμβρυικό αλκοολισμό Δρ Mary Mather, η οποία παρευρέθηκε στην εκπομπή This Morning του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο αντίκτυπος του αλκοόλ στην εγκυμοσύνη είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη ουσία. Σύμφωνα με την ειδικό, το αλκοόλ επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη του παιδιού όσο και την ικανότητά του να μάθει όσο μεγαλώνει.

Στον εμβρυικό αλκοολισμό επηρεάζεται κατά κύριο λόγο ο μετωπιαίος λοβός, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τις εκτελεστικές λειτουργίες.

Τα άτομα με εμβρυικό αλκοολισμό δυσκολεύονται τρομερά να ανακαλέσουν πληροφορίες, να τοποθετήσουν πράγματα στη σωστή σειρά και να οργανωθούν. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Σύμφωνα με τη Δρ Mary Mather, τα παιδιά με εμβρυικό αλκοολισμό έχουν μικρότερο εγκέφαλο και παράλληλα οι συνδέσεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου είναι πιο αδύναμες.

Πηγή: onmed.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ