Δείτε στο Εirinika ένα πανόραμα εικόνων & βίντεο από τα Καρναβάλια της Ελλάδας: Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ξάνθη, Σύρος!

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη παρέλαση του 5ου Συριανού Καρναβαλιού στην Ερμούπολη! Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, περισσότεροι από 1400 καρναβαλιστές έλαβαν μέρος σε μια μεγάλη γιορτή που κάθε χρόνο γνωρίζει όλο και περισσότερη καταξίωση και δίκαια συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία καρναβάλια της χώρας. 

Δεκαοχτώ (18) εξαιρετικές ομάδες, κάποιες εκ των οποίων είχαν περισσότερους από 200 (!) συμμετέχοντες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με πρωτότυπα και έξυπνα θέματα, εντυπωσιακές φορεσιές, άρματα και πάνω απ’ όλα με πολύ κέφι και ζωντάνια, μετατρέποντας το κέντρο της Ερμούπολης σε... Ρίο!.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από το δρόμο μπροστά από την είσοδο του Νεωρίου. Οι ομάδες διέσχισαν όλο τον παραλιακό δρόμο (από Πυροσβεστική μέχρι πλατεία Κανάρη), εισήλθαν στους κεντρικούς πεζόδρομους και κατέληξαν στην Πλατειά Μιαούλη για να παρουσιάσουν το χορευτικό τους και να βαθμολογηθούν από την κριτική επιτροπή που φέτος ήταν... κρυφή και κανείς δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που βαθμολογούσαν!

Ο κόσμος, παρά την βροχή, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Εκατοντάδες άνθρωποι (κάτοικοι και επισκέπτες) έσπευσαν και φέτος να θαυμάσουν το συριανό καρναβάλι, να χειροκροτήσουν τις ομάδες και να διασκεδάσουν σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας. Συγχαρητήρια σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 6ο Συριανό Καρναβάλι. Θα ακολουθήσει ξεχωριστό ρεπορτάζ με τους νικητές και τις απονομές των βραβείων του 5ου Συριανού Καρναβαλιού...

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Καλαμάτα 

 

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα κορυφώνονται σήμερα με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία με τους Demy & the band στην Κεντρική Πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ξάνθη: Υπέροχες φωτογραφίες από την παρέλαση

 

 

Πηγή: cyclades24.gr / eleftheriaonline.gr / ethraki.com

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ