Στο βιβλίο Guinness για τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα οι Αθηναίοι αρτοποιοί - Μήκος 5 μέτρων, πλάτος 3 μέτρων & βάρος 350 κιλών!

Μία θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, για την κατασκευή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας του κόσμου, κατέκτησαν την Κυριακή οι αρτοποιοί της Αθήνας, σε μία πρωτοβουλία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠ) που οργάνωσε την εκδήλωση με την στήριξη του Δήμου Πεντέλης.

Οι αρτοποιοί με αυθεντικά υλικά δημιούργησαν μια βασιλόπιτα μήκους 5 μέτρων πλάτους 3 μέτρων και βάρους 350 κιλών.

Η παρασκευή της βασιλόπιτας ξεκίνησε από τις 5 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αγίας Τριάδας, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή ενός ιδιαίτερου φούρνου, τον οποίο κατασκεύασε με υψηλή τεχνογνωσία ειδικά για την περίπτωση η εταιρεία ΜΠΑΣΑΣ ΑΕ.

Περισσότερα από χίλια άτομα προσήλθαν στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν και στη διαδικασία κλήρωσης του «χρυσού φλουριού».

Η πίτα ρεκόρ ψήθηκε και κόπηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, φορέων των επιχειρήσεων και πολιτών που προσήλθαν και παρακολουθήσαν την προσπάθεια της ελληνικής βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Ο πρόεδρος της ΣΑΑΠ Χαρίλαος Μάνος αναφορικά με την πρωτοβουλία δήλωσε: «Με την προσπάθειά μας να φτιάξουμε την μεγαλύτερη βασιλόπιτα και να μπούμε στο Guinness θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες του φούρνου της γειτονιάς».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι η ελληνική παραδοσιακή βιοτεχνική παραγωγή μέσα από τις συλλογικές της προσπάθειας κατακτά ρεκόρ. Ακόμα απευθύνουμε μήνυμα στην πολιτεία να στηρίξει τον φούρνο της γειτονιάς, να στηρίξει την ελληνική παραγωγή», πρόσθεσε ο κ. Μάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ